Συνάντηση Μπονάνου με το προεδρείο της ΑΜΚΕ Λαπατοχώρια Καλαβρύτων

Τί συζητήθηκε

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Περιφέρειας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου με το προεδρείο της ΑΜΚΕ Λαπατοχώρια Καλαβρύτων  νέα συνάντηση εργασίας μέσα σε θετικό κλίμα και με τη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΜΚΕ Λαπατοχώρια Καλαβρύτων:

"Τέθησαν τα εξής εκκρεμή και σοβαρά  θέματα της  παραγκωνισμένης περιοχής της ορεινής Αχαΐας και έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων επί των τεθέντων  προβλημάτων.

1. Η άρση της επικινδυνότητας και συντήρηση της οδού Πατρών-Καλαβρύτων  με προτεραιότητα τη καλυψη των πρανών και την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων μετά την Οβρυά και μετά το Κομπηγάδι.

2. Η ασφαλτόστρωση των  δρόμων των χωριών της περιοχής  ιδίως της άνω και κάτω Βλασίας, του Μανεσίου, του Νεοχωρίου και της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βλασίας.

3. Η  ασφαλής οδική πρόσβαση   προς τους  επιβλητικούς  και αξιοθέατους καταρράκτες  Ταξιαρχών Ερυμάνθου Βλασίας και προσπάθεια εξεύρεσης parking.

4 Η ολοκληρωμένη μελέτη των υδάτων της Λεκάνης Απορροής Ποταμού ΛΑΠ του Σελινούντα που αποτελεί το μεγαλύτερο ποτάμι της Αχαίας και πηγάζει από τα Λαπατοχώρια αλλά υδρεύει και αρδεύει το Αίγιο και  μεγάλο μέρος της Αιγιάλειας  Σελινούντα ποταμού. Μαζί με αυτό συνδέθηκε η αξιοποίης του ποταμού με δημιουργία μικρού αρδευτικού φράγματος στα Λαπατοχώρια.

5.Τη κατασκευή του Κόμβου Κ7 στην Οβρυά Πατρών που εκκρεμεί από 15ετίας και κινδυνεύει να απενταχθεί για δεύτερη φορά. 

6. Την ένταξη της ιστορικής οδού Πατρών-Καλαβρύτων  που εκκρεμεί από 20ετίας ενιαία ως εθνικής οδού στο νέο ΠΕΠ της Δυτικής Ελλαδας.

 Ζητάμε εκ μέρους σας 

1. Να φροντίσετε για τη συνέχιση του έργου της άρσης της επικινδυνότητας της οδού από κοινού κατά το δυνατό με τα δύο κατολισθήσαντα εδαφικά τμήματα αυτής. 

2. Να το εντάξετε στο σχετικό τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας μας, με εκπόνηση έγκαιρα της ανάλογης μελέτης.

3 Να δώσετε  εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες συντήρησης και καθαρισμού των εθνικών και επαρχικών οδών να επιληφθούν σύντομα"

 

Διαβάστε επίσης