Πάτρα: “Έφυγε” ο γνωστός αρχιτέκτονας Στέφανος Μπογδανόπουλος

 

 

Συγκίνηση προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του γνωστού αρχιτέκτονα, Στέφανου Μπογδανόπουλου, σε ηλικία 75 χρόνων.

Ο εκλιπών γεννημένος στην Πάτρα, το 1947, σπούδασε στην Αρχιτεκτονική σχολή της Νάπολη στην Ιταλία όπου και έζησε και εργάστηκε για περίπου 12 χρόνια, ενώ επέστρεψε το 1977 όπου και άνοιξε το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο, στην πλατεία Γεωργίου, φτιάχνοντας πολλά σπίτια – μονοκατοικίες συμπολιτών. Από κει του έμεινε και ο χαρακτηρισμός «σπιτοποιός», ενώ συνταξιοδοτήθηκε το 2012.

Τον Μάρτιο του 2020, παρουσιάστηκε το αυτοβιογραφικό του λεύκωμα, με θέμα: «Αρχιτεκτονικές Μνήμες» στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας, με αναφορά στις δουλειές του, την περίοδο από τη δεκαετία του 1980 μέχρι το 2010.
Ο Στέφανος Μπογδανόπουλος, είχε κάνει πολλές εκθέσεις, ενώ πραγματοποίησε και πολλές ομιλίες, ενώ ήταν έγγαμος με τη Νούλη Μαυροειδή με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.

«Καλό ταξίδι αδελφέ μου», έγραψε ο γνωστός εικαστικός και εκ των ιδρυτών του Καρναβαλικού Κομιτάτου, Γιώργος Μπογδανόπουλος.

ΓΝΩΜΗ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)

Ακόμα μία σύλληψη στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς