Πάτρα: "Έφυγε" ο γνωστός αρχιτέκτονας Στέφανος Μπογδανόπουλος

 

 

Συγκίνηση προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του γνωστού αρχιτέκτονα, Στέφανου Μπογδανόπουλου, σε ηλικία 75 χρόνων.

Ο εκλιπών γεννημένος στην Πάτρα, το 1947, σπούδασε στην Αρχιτεκτονική σχολή της Νάπολη στην Ιταλία όπου και έζησε και εργάστηκε για περίπου 12 χρόνια, ενώ επέστρεψε το 1977 όπου και άνοιξε το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο, στην πλατεία Γεωργίου, φτιάχνοντας πολλά σπίτια – μονοκατοικίες συμπολιτών. Από κει του έμεινε και ο χαρακτηρισμός «σπιτοποιός», ενώ συνταξιοδοτήθηκε το 2012.

Τον Μάρτιο του 2020, παρουσιάστηκε το αυτοβιογραφικό του λεύκωμα, με θέμα: «Αρχιτεκτονικές Μνήμες» στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας, με αναφορά στις δουλειές του, την περίοδο από τη δεκαετία του 1980 μέχρι το 2010.
Ο Στέφανος Μπογδανόπουλος, είχε κάνει πολλές εκθέσεις, ενώ πραγματοποίησε και πολλές ομιλίες, ενώ ήταν έγγαμος με τη Νούλη Μαυροειδή με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.

«Καλό ταξίδι αδελφέ μου», έγραψε ο γνωστός εικαστικός και εκ των ιδρυτών του Καρναβαλικού Κομιτάτου, Γιώργος Μπογδανόπουλος.

ΓΝΩΜΗ

Διαβάστε επίσης