Κίναρος – 28η Οκτωβρίου: Η κυρά Ρηνιώ η μοναδική κάτοικος του νησιού στέλνει μήνυμα στην Τουρκία

Η Κίναρος γίνεται είδηση σχεδόν καθημερινά για τις υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών. Η μοναδική κάτοικος του νησιού, στέλνει το δικό της μήνυμα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου…

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και η κυρία Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, ενός νησιού το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας με υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών ή UAV. Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, φέτος στο νησί σήκωσε δύο ελληνικές σημαίες.

Ερωτηθείσα για το αν φοβάται κάθε φορά που πραγματοποιούνται υπερπτήσεις απάντησε «δεν τους φοβάμαι, κανείς να μην τους φοβάται, θάρρος». Στο νησί αποσύρθηκε μόνιμα από το 2000 μαζί με τον αγαπημένο της Μικέ, που το 2013 έφυγε από τη ζωή.

Από τότε η συντροφιά της κυρά Ειρήνης είναι τα 200 γίδια και τα 40 πρόβατα που συντηρεί. Για αρκετούς μήνες μέσα στο χρόνο είναι μαζί της ο γιος της, Γιώργος, ο οποίος αυτή την περίοδο για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους βρίσκεται στην Κάλυμνο, όπως και η αδελφή του, Ακαθή. Το τρίτο παιδί της κυρά Ειρήνης, ο Γρηγόρης ζει μόνιμα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Διαβάστε επίσης