Πλατφόρμες θεατρικής δημιουργικότητας των τεχνικών θεάτρου

με τον Κώστα Γάκη στο θέατρο όροφως

 

 

Στο σεμινάριο αυτό θα διερευνηθεί με τρόπο παιγνιώδη και αυθόρμητο η δυνατότητα να μετεξελιχθούν κείμενα, ιστορίες, αφηγήσεις, όνειρα, μύθοι και τραγούδια σε θεατρική δράση σύμφωνα με τις αρχές του σωματικού και αφηγηματικού θεάτρου. Παράλληλα μια σειρά από ασκήσεις θα βοηθήσουν στην απελευθέρωση των εκφραστικών μέσων και θα ενισχύσουν την ομαδικότητα, τον αυθορμητισμό και την αβίαστη συμμετοχή.

 

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα μοιάζει σαν φυλή μαγικής συνέργειας, θεραπείας και απόδρασης από την σκληρή ή ανιαρή πραγματικότητα. Σε αυτή τη φυλή όλοι θα γίνουμε δάσκαλοι όλων, όλοι θα γίνουμε μαθητές όλων, όλοι θα συγκινήσουμε, θα εκπλήξουμε, θα εμπνεύσουμε θα αποδεχτούμε και θα υποδεχτούμε όλους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σε εκπαιδευτικούς και γενικά σε όποιον αγαπά τις ιστορίες και την ανθρώπινη ζεστασιά, σε όλους εκείνους που ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, τάξεως, καταβολών και πρότερης θεατρικής κατάρτισης επιθυμούν να πλουτίσουν το εκφραστικό τους λεξιλόγιο και να πάρουν κάποιες καλές, φρέσκες ιδέες για ένα θέατρο ανοιχτού δημιουργικού ορίζοντα, ανακαλύψεων ανθρώπινης ζεστασιάς και ενσυναίσθησης.

Κάθε μέλος καλείται να φέρει δυο ιστορίες: μια δίλεπτη ιστορία συγκίνησης για έναν πρόγονο, συγγενή ή μέντορά του και μια δίλεπτη αστεία ιστορία, προσωπικού ρεζιλιού ή άλλη ευτράπελη χιουμοριστική στιγμή.

Απαιτούμενα: μαλακά ρούχα, όρεξη για ομαδική δουλειά, ανάγκη για ανθρώπινη ζεστασιά, διάθεση για εγκατάλειψη της σοβαροφάνειας και της τοξικότητας.

θέατρο «όροφως»

Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα

 

Κυριακή 6 Νοεμβρίου, 15:00 έως 19:00 &

Κυριακή 13 Νοεμβρίου, 15:00 έως 19:00

 

Δηλώσεις Συμμετοχής & Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2611 810 983  &  6939 835 990

 

Συνολική Διάρκεια Σεμιναρίου: 8 ώρες

Ο Κώστας Γάκης είναι μουσικός, σκηνοθέτης, ηθοποιός, δραματουργός και συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Το 2006 τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο "Δημήτρης Χορν". Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας. Έχει Πτυχίο της κλασικής κιθάρας με δάσκαλο τον Βασίλη Καναρά. Το 2016 ανέλαβε μαζί με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή και τον Λευτέρη Πλασκοβίτη το θέατρο Άλφα.Ιδέα, θεατρικό σπίτι της ομάδας θεάτρου Ιδέα. Παίζει τζουρά, λάφτα (πολίτικο λαούτο), πλήκτρα, κλαρινέτο, μαντολίνο. Γράφει τραγούδια σε διάφορα στυλ (παραδοσιακό, τζαζ, έντεχνο, ροκ, hip hop) και έχει μελοποιήσει ποιήματα πολλών Ελλήνων και ξένων ποιητών. Από το 2012 είναι μέλος της εταιρείας θεάτρου “Ιδέα” μαζί με τους Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνο Μπιμπή. Το 2008 ίδρυσε την καλλιτεχνική collectiva “Sui Generis” ένα αειθαλές εργαστήρι θεατρικών πειραματισμών και ονείρων. Αφιερώνεται στην τέχνη του θεάτρου πολύπλευρα: ως συγγραφέας, ως συνθέτης, ως ηθοποιός, ως σκηνοθέτης, ως δάσκαλος. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις «Ιστορία χωρίς όνομα» (2020), «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» (2017), «Ένα φεγγάρι για τους καταραμένους» (2018), «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» (2017).

Διαβάστε επίσης