«Η δική μου Λευκάδα»: To βιβλίο του Ηλία Γεωργάκη παρουσιάστηκε στην Πάτρα

Στην Αγορά Αργύρη

Στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου του Δήμου Πάτρας  (αγορά Αργύρη),  την Παρασκευή 21-10-2022 το βράδυ στην Πάτρα, έγινε η παρουσίαση τού νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Ηλία Γεωργάκη ,  με τίτλο «Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑ» .  (Οργάνωση:  Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας «η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»  και εκδόσεις fagottobooks ).

Ήχοι, στοίχοι και μουσικές ‘παντρεύτηκαν’ με ομιλίες και αφηγήσεις για τη Λευκάδα, γοητεύοντας το κοινό.     

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης , στην οθόνη  με εξαιρετικό συγχρονισμό οι καλεσμένοι μας ξεναγούνταν στο    νησί  Όνειρο     μέσα από   σπάνιες συλλεκτικές  φωτογραφίες από το αρχείο του δημοσιογράφου-συγγραφέα.


 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι: 

 Χαράλαμπος Μπονάνος - Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαΐας   

Ανδρέας Φίλιας - Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας ΔυτικήςΕλλάδος

Παναγιώτης Μελάς- Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων

Αναστασία Τογιοπούλου- Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού- Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Δόμησης, Δημοτικής Περιουσίας και Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεϊκων του Δήμου Πατρέων.
 Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη .

Στους παρευρισκόμενους  διαβάστηκε   χαιρετισμός από  τον βουλευτή Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά. 

 
Την εκδήλωση συντόνισε ο γνωστός και έγκριτος  δημοσιογράφος Πάνος Θεοδωρακόπουλος.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι ηθοποιοί: Ηλίας Λογοθέτης και  Μαρία Ζαχαρή. 

 

Το βιβλίο παρουσίασαν οι:

Χαρά Παπαδάτου –Γιαννοπούλου (αρχιτέκτονας- συγγραφέας-πολεοδόμος )

Παναγιώτης Καββαδάς (πρώην βουλευτής και πρώην Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος )

Αγγελική Περδικάρη (φιλόλογος-ποιήτρια)


Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας ,έδωσε τιμητική  πλακέτα    στον   ηθοποιό και νονό του συγγραφέα Ηλία Λογοθέτη, για την μεγάλη προσφορά του στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο συγγραφέας έδωσε πλακέτα στον Παναγιώτη Καβαδδά , Πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος με αφιέρωση ενός από τα ποιήματα του.

Οι κανταδόροι της Santa Maura , μουσικό σχήμα του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας, με μαέστρο την κ Δήμητρα Αψόμωτου τραγούδησαν Καντάδες καθώς και το Έλα κι εσύ’ του Ηλία Γεωργάκη.

Ο Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» ευχαριστεί  θερμά τους παρουσιαστές και αφηγητές του βιβλίου, το συντονιστή της παρουσίασης , το Δήμο Πατρέων για την παραχώρηση του χώρου και του εξοπλισμού της αίυουσας, τους κανταδόρους, τη μαέστρο  και  όλους όσους βοήθησαν και  τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

 

 

Διαβάστε επίσης