Wall Street: 161 εταιρείες του S&P δημοσιεύουν αποτελέσματα αυτήν την εβδομάδα

Σχεδόν το ένα τρίτο του S&P 500, ή 161 εταιρείες, αναμένεται να δημοσιεύσουν τα κέρδη τους την ερχόμενη εβδομάδα. Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων κολοσσών της τεχνολογίας όπως η Amazon, η Apple και η Meta.

Σε μια εβδομάδα πλήρη εταιρικών αποτελεσμάτων, εταιρείες τεχνολογίας που έχουν προγραμματιστεί να υποβάλλουν τις τελευταίες τριμηνιαίες εκθέσεις τους περιλαμβάνουν τη μητρική εταιρεία της Google Alphabet και τη Microsoft. Οι επενδυτές αναμένουν επίσης οι εταιρείες αυτοκινήτων General Motors και η Ford, αλλά και οι ενεργειακοί κολοσσοί Chevron και Exxon Mobil.

Η αναταραχή των αποτελεσμάτων από ένα ευρύ σύνολο εταιρειών θα δώσει μια αίσθηση για την πορεία των επιχειρήσεων καθώς αντιμετωπίζουν πληθωρισμό-ρεκόρ που μειώνει τις καταναλωτικές δαπάνες, τις συνεχείς προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και το ισχυρότερο δολάριο.

Συνολικά, τα κέρδη για τις εταιρείες του S&P 500 βρίσκονται σε καλό δρόμο για ενίσχυεση 1,5% αυτή την περίοδο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ενώ τα έσοδα προβλέπεται να αυξηθούν κατά 8,5%, ανέφερε η FactSet.

Άλλες εταιρείες θα χρησιμεύσουν ως δείκτης για το πώς οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στις υψηλότερες τιμές και αν έχουν αλλάξει τις δαπάνες τους ως αποτέλεσμα. Η Coca-Cola και η Kraft Heinz την Τετάρτη θα δείξουν πώς οι καταναλωτές αφομοιώνουν τις υψηλότερες τιμές. 

Η United Parcel Service (UPS) θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της την Τρίτη και θα δώσει την ευκαιρία να δείξει πώς ανταποκρίνεται ενόψει της πολυάσχολης σεζόν για τις μεταφορές. Τα κέρδη του ομίλου με έδρα την Ατλάντα έρχονται εβδομάδες μετά την προειδοποίηση της ανταγωνιστικής FedEx για μια επικείμενη παγκόσμια ύφεση, κάνοντας λόγο για σχέδια αύξησης των τιμών στις μεταφορές στις περισσότερες από τις υπηρεσίες της τον Ιανουάριο για να αντιμετωπίσει μια παγκόσμια επιβράδυνση των επιχειρήσεων.

naftemporiki.gr 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ