Μιχάλης Κατρίνης: Πεδίο σύγκλισης και συνεννόησης η περιφερειακή ανάπτυξη

«Στο DNA του ΠΑΣΟΚ η έννοια της περιφερειακής ανάπτυξης δεν είναι μόνο ένας εμβληματικός στόχος, αλλά είναι και μία κυβερνητική πρακτική που την έκανε την πρώτη οκταετία της διακυβέρνησης, αλλά και την χρονική περίοδο 1993 - 2004».

Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Olympia Forum ΙΙΙ.

Όπως πρόσθεσε, «το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μία χώρα με μεγάλες περιφερειακές ανισότητες, έκανε πάρα πολλά έργα υποδομών, υγείας, παιδείας και έδωσε μεγάλη ώθηση στην περιφέρεια και ταυτόχρονα μεγάλο πλαίσιο αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση, με πόρους και προοπτικές».

«Η Ελλάδα σήμερα», συνέχισε ο Μιχάλης Κατρίνης, «έχει την μεγαλύτερη αύξηση εμπορικού ελλείμματος της τελευταίας δεκαετίας και αυτός ήταν ένας από τους δύο λόγους για τους οποίους το 2010 μπήκαμε σε πρόγραμμα». προσθέτοντας:

«Η Ελλάδα αυτή την στιγμή έχει μεν αυξημένες άμεσες ξένες επενδύσεις, αλλά παραμένει ουραγός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει το μεγάλο βραχνά του ιδιωτικού χρέους, όπου επιχειρηματίες, έμποροι και νοικοκυριά χρωστούν πάρα πολλά, καθώς και πάρα πολλά δομικά προβλήματα που χρειάζονται μία συνολική μία σοβαρή συζήτηση - συνεργασία για να δούμε τις βέλτιστες πρακτικές».

«Η Ελλάδα», επεσήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης, «μπορεί να έχει ένα αισιόδοξο μέλλον, αν δώσει βάρος στην περιφέρεια, αν δώσει την δυνατότητα να αμβλυνθούν οι ανισότητες, πόσω μάλλον σε μία συγκυρία, όπου ο πληθωρισμός και τα πολλαπλά οικονομικά προβλήματα διευρύνουν τις ανισότητες και καθιστούν τις τοπικές κοινωνίες πιο ευάλωτες στα προβλήματα της κρίσης».

Άρα, επεσήμανε, Αρα, επεσήμανε, «η περιφερειακή ανάπτυξη είναι ένα πεδίο σύγκλισης και συνεννόησης».

«Εμείς» πρόσθεσε, «ως παράταξη επιμένουμε και θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση της περιφερειακής ανασυγκρότησης και νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πεδίο συνεννόησης και συναίνεσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης