Αντώνης Χαροκόπος: "Η Πολιτεία οφείλει να συνεχίσει και να ενισχύσει την ανεξάρτητη διαβίωση"

Την ικανοποίησή του για τη λειτουργία των δομών υποστηριζόμενης διαβίωσης που έβαλα τέλος στην ασυλοποίηση των τροφίμων στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Αντώνης Χαροκόπος.

Ο ίδιος βρέθηκε στα εγκαίνια των δομών, παρουσία της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, αναφέροντας:

Ως εκπρόσωπος Γ΄ Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.ΑμεΑ και μέλος Δ/Σ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας θα ήθελα να εκφράσω ιδιαίτερα την ικανοποίηση μας για τη λειτουργία των δυο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Βάρδα.

Βασικός πυλώνας στη φιλοσοφία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, αποτελεί η έννοια της στοχευμένης φροντίδας και φιλοξενίας των ατόμων με πολλαπλές αναπηρίες, σε ένα περιβάλλον όπως είναι η κατοικία τους, λαμβάνοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη υποστήριξη που απαιτεί η κατάστασή τους, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και φροντίδας.

Η Πολιτεία οφείλει να συνεχίσει και να ενισχύσει την ανεξάρτητη διαβίωση και το πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την βιωσιμότητα των δομών.

Το αναπηρικό κίνημα στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει την ίδρυση Στεγών οι οποίες αποτελούν τον πλέον επιτυχημένο θεσμό ανεξάρτητης διαβίωσης στην κοινότητα των ατόμων με αναπηρία. . Η διαφορετικότητα είναι κομμάτι της διαφορετικότητας και έτσι πρέπει να γίνει αντιληπτή από όλους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ