Πάτρα: Σεμινάριο Υποκριτικής και Αυτοσχεδιασμού με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή

Το θέατρο act παρουσιάζει ένα μοναδικό σεμινάριο υποκριτικής με τον βραβευμένο ηθοποιό Κωνσταντίνο Μπιμπή. Το σεμινάριο βασίζεται στο Σύστημα Στανισλάφσκι όπως αυτό εξελίχτηκε από τον Lee Strasberg, τη Stella Adler και την πολύτιμη παράδοση του Actors Studio.

Άξονα του μαθήματος αποτελεί το ζωτικής σημασίας για τον ηθοποιό ερώτημα:

«Πως μπορεί ένας ηθοποιός να κάνει τις λέξεις άλλων, δικές του λέξεις.» Μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σ’ αυτό το ερώτημα και να εμφυσήσουμε στις λέξεις την ψυχή μας, τα βιώματα και τις αισθήσεις μας. Θα δουλέψουμε πάνω στις επιστολές του Σεφέρη στην αγαπημένη του Μάρω.
Θα αυτοσχεδιάσουμε, θα ανακαλύψουμε, θα γελάσουμε, θα κλάψουμε και στο τέλος του σεμιναρίου θα παρουσιάσουμε τη δουλειά μας στη σκηνή του φιλόξενου θεάτρου Act.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 3 ξεχωριστά μαθήματα. Η συνολική διάρκειά του θα είναι πάνω από 16 ώρες.

Ημερομηνίες: 1-2-3 Νοεμβρίου 2022. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες 16.00-20.00. (Μπορεί να υπάρξουν μικρές αλλαγές στις ώρες)

Κόστος συμμετοχής: 100€. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Στο θέατρο act, Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα.

Πληροφορίες – εγγραφές: 2610272037 – 6936122263

Κωνσταντίνος Μπιμπής - βιογραφικό

Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Για την ερμηνεία του στην παράσταση «Το δέντρο του Οιδίποδα»  τιμήθηκε με το βραβείο «Δημήτρης Χορν» το 2017. Εκπαιδεύτηκε πάνω στο «Σύστημα» του Στανισλάφσκι και τη «Μέθοδο» του Actors Studio από τον Αντρέα Μανωλικάκη, πρόεδρο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts), παρακολουθώντας επί 6 συναπτά έτη τα σεμινάρια του στην Αθήνα.

Με την Ομάδα Ιδέα δημιούργησαν την παράσταση "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2" και ταξίδεψαν μαζί της σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στη Κύπρο στη Νέα Σκηνή του Θ.Ο.Κ, στη Σερβία (προσκεκλημένοι από το Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς στο 1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Σαίξπηρ), στο Φεστιβάλ Almagro της Ισπανίας, όπου κέρδισαν την πρώτη θέση, στο Folia 2016 στην Πορτογαλία, στο Τeatro Clasico MX στο Μεξικό και στην Ζυρίχη στο Φεστιβάλ Ελληνικών θιάσων.

Η ερμηνεία του σ' αυτή τη παράσταση του χάρισε και την υποψηφιότητα για το βραβείο "Δημήτρης Χορν" το 2014. Ως μέλος της Ομάδας Ιδέα έχει σκηνοθετήσει τα έργα «Η τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ, την «Αριστοφανιάδα», σε δικό τους κείμενο (συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και Ελληνικού Φεστιβάλ).

Ο ίδιος διασκεύασε και σκηνοθέτησε το μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» (Εθνικό Θέατρο 2015 – 2016) και την «Μικρή Ευρώπη» του Δημήτρη Ζουγκού,  μια σύγχρονη πολιτική επιθεώρηση (Θέατρο Act). Ως ηθοποιός συμμετείχε στις παραστάσεις: «Σήμα κινδύνου» του Αντώνη Σαμαράκη σε σκηνοθεσία Άγγελου Αντωνόπουλου «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, «Ιππόλυτος» σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου  «Το Δέντρο του Οιδίποδα» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη «Όρνιθες» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου «Ιών» σε σκηνοθεσία Ιολης Ανδρεαδη , «Οι κάτω απ’τα αστέρια» σε σκηνοθεσία του ίδιου, της Λιλας Μπακλεση και της Αρτεμιδος Γρυμπλα. Την προηγούμενη θεατρική περίοδο πρωταγωνιστεί στον «Επιθεωρητή» του Νικολαι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλιππογλου στο Θέατρο Άλφα και στο «Πόλεμος και Ειρήνη» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεαδη στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Την τρέχουσα θεατρική περίοδο πρωταγωνιστεί μαζί με τη Μαρία Κεχαγιόγλου στα «Γεγονότα» του David Greig σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου στην Εναλλακτική σκηνή της Λυρικής καθώς και στον «Γυάλινο Κόσμο» ως Τομ στη Νέα σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού θέατρου «Άλφα» απο το 2016 ως το 2020. Στο Άλφα παράλληλα δίδασκε σε ομάδες σπουδαστών και αποφοίτων και τα τέσσερα χρόνια. Έχει παραδώσει επίσης σεμινάρια στην Πάτρα, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονική, την Αθήνα καθώς και στο Μεξικό και την Πορτογαλία.