Πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στο Καρναβαλικό Εργαστήρι

«Welcome to up»

Στο πλαίσιο του τριημέρου φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών «Welcome to up» (14, 15, 16 /10) που αποτέλεσε μία πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας και τη συνδρομή του Δήμου της Πάτρας, για να αγκαλιάζει τους πρωτοετείς φοιτητές γνωρίζοντάς τους την πόλη, και να ανοίξει τις πύλες της Πανεπιστημιούπολης προσκαλώντας τους Πατρινούς και τους επισκέπτες σε μια σειρά εκδηλώσεων, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφτηκαν το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων.
 

Το Καρναβαλικό Εργαστήρι στο Πετρωτό ήταν μια από τις στάσεις του ανοιχτού λεωφορείου κατά τη διαδρομή «Magic Bus Patras Tour» που ξενάγησε τους φοιτητές σε σημαντικά εμβληματικά σημεία της πόλης.

Το Σαββατοκύριακο το Καρναβαλικό Εργαστήρι άνοιξε τις πύλες του και τέθηκε σε ετοιμότητα με υπαλλήλους του για να υποδεχτεί τους πρωτοετείς φοιτητές. Οι φοιτητές και τις δυο ημέρες μετά τις 12 το μεσημέρι ξεναγήθηκαν από τη διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας κα Σοφία Χρυσοπούλου στους εξωτερικούς χώρους και πραγματοποιήθηκε ευρεία, διεξοδική συζήτηση και ενημέρωση για το Πατρινό Καρναβάλι, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αποφυγή του αλκοόλ και των ουσιών κατά την περίοδο της διασκέδασης. Οι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού και για το έθιμο του Σοκολατοπόλεμου.

Η διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας τούς προσκάλεσε στην ερχόμενη διοργάνωση που, όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθεί χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων χρόνων που επέβαλλε η πανδημία, κάτι που με ενθουσιασμό αποδέχτηκαν. Οι πρωτοετείς φοιτητές επίσης ξεναγήθηκαν στην ιδιαίτερη τεχνοτροπία της κατασκευής των καρναβαλικών αρμάτων, των κατασκευών από τον κατασκευαστή – δημιουργό κ. Νίκο Λιβάνη παίρνοντας μια σφαιρική αλλά ικανή εικόνα των δραστηριοτήτων που επιτελούνται στο Καρναβαλικό Εργαστήρι.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου μετά τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Καρναβαλικό Εργαστήρι σε άλλη ομάδα πρωτοετών φοιτητών από τη διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, τον κ. Νίκο Λιβάνη και την κα Χριστίνα Κουφάκη, εξωτερική συνεργάτη της ΚΕΔΗΠ.
 

Διαβάστε επίσης