Ο Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο TEDxPatras 2022

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, σε ρόλο συντονιστή, αλλά και μέντορα

Με σημαντική ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε το Workshop του Μηχανισμού Στήριξης της Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο TEDxPatras 2022, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε ρόλο συντονιστή, αλλά και μέντορα, κάλεσε τους συμμετέχοντες σε μία κοινή και πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία σχετική με τις επιχειρηματικές αποφάσεις. 

Για τους σκοπούς του workshop, οι έξι ομάδες των συμμετεχόντων επέλεξαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη, αξιολόγησαν τα δεδομένα, έμαθαν για ευκαιρίες αλλά και απειλές, δοκιμάστηκαν στις αλλαγές των οικονομικών συνθηκών και στην αξιολόγηση των προκλήσεων, υπολόγισαν το ρίσκο και πραγματοποιήσαν μία δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα διαδρομή σαν αυτές που κάνουν στην πραγματικότητα όσοι βρίσκονται στον στίβο του επιχειρείν.

Ο Περιφερειάρχης δίνοντας συνεχώς κίνητρο στους συμμετέχοντες για να ξεπεράσουν εμπόδια και δυσκολίες βάση των εκπαιδευτικών σεναρίων του workshop, υπογράμμισε την σημασία του Μηχανισμού Στήριξης της Επιχειρηματικότητας της Δυτικής Ελλάδας και των υπηρεσιών που παρέχουν τα στελέχη του δηλώνοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων απαιτεί χρηματοοικονομική σύνεση, ρευστοτική και κεφαλαιακή επάρκεια και εξειδικευμένη καθοδήγηση. Στα πρώτα δύο δεν μπορούμε να παρέμβουμε ως φορείς αυτοδιοίκησης. Αλλά στο τρίτο μπορούμε. Όταν η περιφερειακή μας αρχή, κάποιους μήνες πριν, ανέλαβε την πρωτοβουλία στήριξης και υποβοήθησης της επιχειρηματικότητας μέσα από την Μηχανισμό και πάντα σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς του τόπου μας, είχαμε αξιολογήσει αυτές ακριβώς τις ανάγκες. Και ήταν ζητούμενο για εμάς μία λειτουργική δομή με εξειδικευμένο προσωπικό που να συνδέει τον κόσμο του επιχειρείν με την αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία. Ώστε να μπει το πλαίσιο συνεργασίας για την αξιοποίηση νέων ιδεών και προοπτικών, με κοινό στόχο, οι τοπικές επιχειρήσεις να απλώσουν τα φτερά τους, να ενισχυθούν και να επεκταθούν».

Με θέμα τη «Μεταμόρφωση» το TEDxPatras 2022 επιχείρησε να παρουσιάσει ιδέες, εμπειρίες, ιστορίες και αφηγήσεις δίνοντας τα κατάλληλα ερεθίσματα για την κατανόηση των πτυχών των αλλαγών στη ζωή και στον κόσμο μας. Tο workshop του ΜΣΕ της ΠΔΕ σε απόλυτη εναρμόνιση με τους σκοπούς της διοργάνωσης και μεταφέροντας τις σύγχρονες προκλήσεις σε ένα «τεστ» επιχειρηματικότητας χάρισε στους συμμετέχοντες μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία. 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την στήριξη των στελεχών του EuropeDirect, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» συμμετείχε ενεργά με δράσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος στη φετινή διοργάνωση η οποία ξεπέρασε τους 1000 συμμετέχοντες.

 

Διαβάστε επίσης