Δυτ. Αχαΐα: Ο Σπύρος Μυλωνάς ανήγγειλε την υποψηφιότητά του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές

Σε ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας αναφέρονται τα εξής:

Ένα ιδιαίτερο τρόπο διάλεξε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς προκειμένου να αναγγείλει σήμερα (13/3/22) την υποψηφιότητά του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Για την ακρίβεια υπογράφτηκε σήμερα το πρακτικό εγκατάστασης του αναδόχου για το έργο της ανάπλασης των παλιών αποθηκών του ΑΣΟ στην Κάτω Αχαΐα.

Οι εν λόγω αποθήκες είναι ένα κτίριο που στεγάζει σήμερα αποθήκες του Δήμου, βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και καταλαμβάνει χώρο εμβαδού 1.416 τ.μ.

Ο χώρος αυτός μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο συνεδριακό χώρο με μέγιστη χωρητικότητα 170 ατόμων, που θα μπορεί να φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, διαλέξεις, εκθέσεις ζωγραφικής και κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις.

Πέραν της κεντρικής του αίθουσας θα περιλαμβάνει εξώστη εν επαφή με τη κεντρική αίθουσα, χώρους διοίκησης, καμαρίνια, καμπίνες διερμηνείας, χώρο υποδοχής, μικρό κυλικείο, εκδοτήρια εισιτηρίων, ενώ θα είναι εξοπλισμένος με όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Παράλληλα με το κυρίως κτίριο, προβλέπεται και η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου.

Σημειώνεται ότι το έργο αυτό υπήρξε στόχος πολλών δημοτικών αρχών πλην όμως η ωρίμανσή του και φυσικά η έναρξη εργασιών ολοκληρώθηκαν από την παρούσα δημοτική αρχή. 

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1,4 εκατ. ευρώ και ανάδοχος είναι εταιρεία «Φωτεινή Μπουσίου Ε.Ε.-ΜΕΛΚΑΤ Ε.Ε.»

Με το έργο αυτό η Κάτω Αχαΐα αποκτά μια σημαντική αστική υποδοχή που θα είναι σε θέση να αναβαθμίσει την πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πόλης και του Δήμου.

Στο μεταξύ ο Σπύρος Μυλωνάς είχε μια έκπληξη. Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση της ανάπλασης, πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο αυτός που ξεκίνησε το έργο αλλά ότι θα είναι και αυτός που θα το παραλάβει και πως προτίθεται στους χώρους του να ορκιστεί το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και ο ίδιος ως επόμενος δήμαρχος, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των συνδημοτών.

Με τον τρόπο αυτό ο Σπύρος Μυλωνάς ανήγγειλε την υποψηφιότητά του για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές δίνοντας τέλος σε μια διάσπαρτη φημολογία για τις προθέσεις του.

Στην εκδήλωση παρουσίασης της ανάπλασης των αποθηκών του ΑΣΟ παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταυρογιαννόπουλος, Γρηγόρης Μάλλιαρης, Θανάσης Πουλίδας, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Βασίλης Γκοτσόπουλος, Κώστας Ταπεινός, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δυμαίων Τάκης Κουνάβης, η πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ Ροδία Καραμπελιά και ο πρόεδρος του ΟΤΑΔ Χρόνης Παλυβός. Επίσης παρέστησαν ο τ. δήμαρχος Χρήστος Νικολάου, ο επί κεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» Φίλιππος Λιάκος, οι οποίοι πήραν το λόγο και αναφέρθηκαν στη σημασία του έργου καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Σπύρος Τραχάνης, Θανάσης Ραυτακόπουλος, Αλέξης Ορδίτης και Ξενοφώντας Μπαχράς.

 

Διαβάστε επίσης