Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Νέα πίστωση ύψους 3 εκατ. ευρώ για την πληρωμή δικαιούχων Σχεδίων Βελτίωσης του ΠΑΑ 2014-2020

Mε υπογραφή Σακελλαρόπουλου

Έγκριση νέας πίστωσης υπογράφτηκε από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Βοηθό Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, για την πληρωμή δικαιούχων Σχεδίων Βελτίωσης του ΠΑΑ 2014-2020.

Πιο συγκεκριμένα, υπεγράφη η 7η έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 3 εκατ.ευρώ που αφορά στην καταβολή οικονομικών ενισχύσεων σε δικαιούχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην πράξη με τίτλο «Υπομέτρο 4.1 Στήριξη επενδύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» και συγκεκριμένα στη Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020. 

Η συγκεκριμένη δράση βελτιώνει την οικονομική αποδοτικότητα όλων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και διευκολύνει την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό τους. 

Ειδικότερα, αφορά σε:

ιδρύσεις μετεγκαταστάσεις, ανεγέρσεις, επεκτάσεις εκσυγχρονισμό γεωργικών κτιρίων και θερμοκηπιακών κατασκευών,

σε αγορά κι εγκατάσταση καινούριου μηχανολογικού εξοπλισμού, 

στην αγορά και εγκατάσταση πολυετών φυτειών, κλπ.

Έως σήμερα έχουν διατεθεί 18.080.000 ευρώ σε δικαιούχους επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με στόχο την κάλυψη του εγκεκριμένου ποσού 47.764.236,13 ευρώ συνολικά, έως το τέλος της προγραμματικής περιόδου. 

Βασική μέριμνα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος αποτελεί η αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για τη χρηματοδότηση επενδύσεων, με στόχο τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας της γεωργικής παραγωγής, τη στήριξη του βιώσιμου γεωργικού εισοδήματος, την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης επισιτιστικής ασφάλειας και την ανθεκτικότητα του γεωργικού τομέα σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Διαβάστε επίσης