Η άσκηση που μειώνει τις ρυτίδες στον λαιμό

 

 

Οι φθορές από τον ήλιο, καθημερινές συνήθειες, τα… social media, αλλά και η φυσιολογική γήρανση αφήνουν έντονα τα σημάδια τους στον λαιμό, όπως απώλεια σφριγηλότητας, οριζόντιες ρυτίδες και οι πτυχώσεις.

Κι αυτό γιατί το δέρμα εκεί είναι πολύ λεπτό και διαθέτει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες και μελανοκύτταρα, άρα η άμυνά του είναι πιο αδύναμη σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Ωστόσο η περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ μπορεί να αναζωογονηθεί με την κατάλληλη καθημερινή φροντίδα και μία αποτελεσματική άσκηση που δε χρειάζεται πάνω από μερικά δευτερόλεπτα καθημερινά. (σ.σ. Οταν αναφερόμαστε στον λαιμό και ντεκολτέ εννοούμε τον λαιμό από τη γραμμή του πηγουνιού και κάτω, το στέρνο, την περιοχή πάνω από το στήθος, την κλείδα και τους ώμους.

Τα 2 must καθημερινά βήματα περιποίησης του λαιμού

* Καθαρίζουμε λαιμό και ντεκολτέ με το ίδιο προϊόν που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο.

* Απλώνουμε αντηλιακό ευρέως φάσματος σε λαιμό και ντεκολτέ όταν δεν καλύπτεται με ρούχα.

* Το βράδυ εφαρμόζουμε στην περιοχή την κρέμα προσώπου. Αν επιθυμούμε μία πιο στοχευμένη περιποίηση ενάντια στα σημάδια του χρόνου επιλέγουμε μία εξειδικευμένη σύνθεση. Για την εφαρμογή της κάνουμε ανοδικές κινήσεις ξεκινώντας από το πάνω μέρος του ντεκολτέ προς τη γραμμή του σαγονιού. Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα gua sha ή jade roller.

* Στη συνέχεια κάνουμε την παρακάτω άσκηση, που πραγματοποιείται σε μερικά δευτερόλεπτα.

Η άσκηση που συσφίγγει και μειώνει τις ρυτίδες λαιμού

Στεκόμαστε με το κεφάλι ίσια και ψηλά, σαν να έχουμε μια κλωστή να μας τραβάει από το κέντρο του κεφαλιού προς το ταβάνι. Εχουμε ήρεμη έκφραση, χαλαρώνοντας τους μύες του προσώπου.
Κινούμε το κεφάλι μας προς τα πίσω μέχρι το σημείο που δεν μας ενοχλεί ο αυχένας.
Κάνουμε προγναθισμό. Δηλαδή βγάζουμε το πιγούνι προς τα έξω και όσο πιο ψηλά μπορούμε, φέρνοντας τα κάτω δόντια μπροστά από τα επάνω. Μένουμε για 10”.
Επιστρέφουμε στην αρχική μας θέση και επαναλαμβάνουμε άλλες 3 φορές.

Αυτό ήταν! Επαναλαμβάνουμε κάθε βράδυ τα ίδια βήματα και σύντομα τα αποτελέσματα θα μας εκπλήξουν.

https://www.vita.gr/