Αλέξης Κούγιας: Καταθέτει μήνυση για διαρροές στην υπόθεση της Πάτρας

Τί αναφέρει σε ανακοίνωση του

Μηνύσεις ετοιμάζει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας και συνήγορος της 33χρονης, για τις διαρροές στην υπόθεση της Πάτρας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί μήνυση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, για διαρροή και παράνομη δημοσιότητα τόσο της εισαγγελικής πρότασης όσο και του σχετικού βουλεύματος.

Η μήνυση στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και αφορά στο τμήμα βουλευμάτων του Πρωτοδικείου Αθηνών και στα μέσα ενημέρωσης που «χρησιμοποίησαν τόσο την εισαγγελική πρόταση, όσο και το παραπεμπτικό βούλευμα». 

Στην ανακοίνωση αναφέρει, δε, πως πληροφορήθηκαν το περιεχόμενο του βουλεύματος από τα μέσα ενημέρωσης, πριν κοινοποιηθούν στην κατηγορουμένη.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, γιατί είναι αδιανόητο, ενώ υπάρχει ρητή ποινική πρόβλεψη, να διαρρέουν από υπηρεσίες της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Αθηνών, δικόγραφα μιας ποινικής δικογραφίας, πριν καν κοινοποιηθούν στην κα κατηγορουμένη».

Και καταλήγει: «Με την παράνομη αυτή διαρροή έχουν διαπραχτεί τα αδικήματα του άρθρου 251 Π.Κ., δηλαδή η παράβαση δικαστικού απορρήτου και του άρθρου 259 Π.Κ., δηλαδή η παράβαση καθήκοντος, καθώς επίσης, έχει υπάρξει και παράβαση των ποινικών διατάξεων περί προσωπικών δεδομένων». 

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το δικηγορικό μας γραφείο ενημερώνει ότι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κας Πισπιρίγκου, την οποία υπερασπίζεται ως γνωστόν ο κος Κούγιας, την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κου Ισίδωρου Ντογιάκου, για τη διαρροή και την παράνομη δημοσιότητα, τόσο της εισαγγελικής προτάσεως προς το Δικαστικό Συμβούλιο, όσο και του παραπεμπτικού βουλεύματος, το οποίο εξέδωσε το Δικαστικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου Πρωτοδικών, κου Κασίμη.
Η μήνυσις θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου και αφορά τόσο το τμήμα βουλευμάτων του Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά και όλα τα μέσα τα οποία χρησιμοποίησαν τόσο την εισαγγελική πρόταση, όσο και το παραπεμπτικό βούλευμα.

Σημειωτέον ότι, τόσο το περιεχόμενο της εισαγγελικής προτάσεως όσο και το περιεχόμενο του παραπεμπτικού βουλεύματος, η κα κατηγορουμένη και το δικηγορικό μας γραφείο, τα πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ, πριν κοινοποιηθούν στην κα κατηγορουμένη.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, γιατί είναι αδιανόητο, ενώ υπάρχει ρητή ποινική πρόβλεψη, να διαρρέουν από υπηρεσίες της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Αθηνών, δικόγραφα μιας ποινικής δικογραφίας, πριν καν κοινοποιηθούν στην κα κατηγορουμένη.

Υ.Γ Με την παράνομη αυτή διαρροή έχουν διαπραχτεί τα αδικήματα του άρθρου 251 Π.Κ., δηλαδή η παράβαση δικαστικού απορρήτου και του άρθρου 259 Π.Κ., δηλαδή η παράβαση καθήκοντος, καθώς επίσης, έχει υπάρξει και παράβαση των ποινικών διατάξεων περί προσωπικών δεδομένων.

 

Αθήνα, 07.10.2022
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξιος Χ. Κούγιας

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ