ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για νουθεσίες ο κ. Οικονόμου ας απαντήσει αν ο κ. Μητσοτάκης θα διεκδικήσει κυρώσεις για την Τουρκία

 

 

«Αντί να νουθετεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όμως, καλό θα ήταν να μας απαντήσει αν ο κ. Μητσοτάκης θα διεκδικήσει επιτέλους κυρώσεις εις βάρος της τουρκικής επιθετικότητας και αν θα προβεί σε επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο»

«Αντί για νουθεσίες ο κ. O​ικονόμου να απαντήσει αν θα διεκδικήσουν κυρώσεις για την Τουρκία και αν θα επεκτείνουν τα χωρικά ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση – σχόλιο του κυβερνητικού εκπρόσωπου για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη σύνοδο των ευρωπαίων σοσιαλιστών (PES) στην Πράγα.

Κυρώσεις και επέκταση των χωρικών υδάτων στην Ανατολική Μεσόγειο

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Διαβάστε επίσης Tσίπρας προς ΕΕ: Ευρωομόλογο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης: Στη μια μεριά ο πρωθυπουργός, στην απέναντι ο Ερντογάν στην «οικογενειακή φωτογραφία» στην Πράγα

«Ο κ. Οικονόμου φαίνεται να ανησυχεί πολύ που ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

»Αντί να νουθετεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όμως, καλό θα ήταν να μας απαντήσει αν ο κ. Μητσοτάκης θα διεκδικήσει επιτέλους κυρώσεις εις βάρος της Τουρκικής επιθετικότητας και αν θα προβεί σε επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Μέχρι χθες υπουργοί του μας έλεγαν ότι το πρώτο «δεν είναι στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης» και το δεύτερο είναι «εθνικιστική επιλογή». Άραγε τα ίδια λέει και σήμερα;

»Εκτός και αν αισθάνεται δικαιωμένος με τη στρατηγική να δίνει τα πάντα στους συμμάχους χωρίς ανταλλάγματα και η Τουρκία να συνάπτει νέες παράνομες συμφωνίες με τη Λιβύη παραβιάζοντας κατάφορα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης