Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας: Έξω η αστυνομία από τις σχολές

 

Σε ανακοίνωσή της η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας τονίζει:

Δε θα επιτρέψουμε η καταστολή και ο αυταρχισμός να γίνουν καθημερινότητα στις ζωές μας!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αχαΐας καταγγέλλει το νέο αυταρχισμό της κυβέρνησης, που  με μια αιφνιδιαστική κίνηση, επιχείρησε νύχτα, να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ και ΑΠΘ.

Η πρόθεση της κυβέρνησης για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η “πάταξη της ανομίας”, όπως διατείνεται, αλλά η νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίηση του. Με την καταστολή προσπαθεί να κλείσει τα στόματα των εργαζομένων (απεργοί Μαλαματίνας- Cosco) και της νεολαίας που αγωνίζονται για τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή με δικαιώματα.

Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος.

Γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρο ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού πάει χέρι - χέρι με την βάναυση επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Το πανεπιστήμιο που ετοιμάζουν και διαμορφώνουν, το πανεπιστήμιο των manager, που θα λειτουργεί με όρους κόστους - οφέλους, που θα είναι ανοιχτό στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά κλειστό για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, χρειάζεται τους αστυνομικούς του προστάτες.

Ο φαύλος κύκλος της πόλωσης που δημιουργείται γύρω από το θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και της δήθεν άμεσης ανάγκης για φύλαξη των ιδρυμάτων με όρους καταστολής καλλιεργεί στη νέα γενιά οργή που μοιάζει μεγαλύτερη ακόμα και από την προκλητικότητα της τοποθέτηση των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο. Τα όποια φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας συμβαίνουν μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους δε μπορούν να αποτελούν άλλοθι για να αστυνομοκρατούνται τα ΑΕΙ.

Η αντίληψη της σκληρής πειθαρχίας στον νέο, ιδίως στον πανεπιστημιακό χώρο, εκεί όπου ξεπηδούν οι ιδέες που αλλάζουν τον κόσμο, εκεί όπου αμφισβητείται κάθε λογής στερεότυπο δίνοντας οστά και σάρκα στην πρόοδο, συνιστά περιορισμό στην ανθρώπινη σκέψη κ εξέλιξη. 

 

Στα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών που διεκδικούν καθηγητές, δωρεάν συγγράμματα, δωρεάν σίτιση – στέγαση ώστε να μπορούν να σπουδάζουν χωρίς να επιβαρύνουν το ήδη εξανεμισμένο εισόδημα των γονιών τους, να διοχετευθούν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δίνει η κυβέρνηση και όχι για τη σύσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και τη θωράκιση των επιχειρήσεων που δρουν ανεξέλεγκτα μέσα σε αυτά.

Κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους πως οι δημοκρατικοί πολίτες, οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς μαζί θα αποτρέψουν την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα υπερασπιστούν το άσυλο, όπως ξανά και ξανά στο παρελθόν! Θα σταθούμε στην ίδια πλευρά της ιστορίας και του αγώνα και θα ορθώσουμε τείχος προστασίας στα μορφωτικά δικαιώματα, τα δημοκρατικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες. 

Απαιτούμε:

·       Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Άμεση και μόνιμη απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων, ΟΠΠΙ, ΜΑΤ και όποιου άλλου σώματος επιστρατευτεί, από τα ΑΕΙ.

Τα Πανεπιστήμια μας δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ αστυνομικά τμήματα!!

 

 

Διαβάστε επίσης