Τι χρειάζεται το δέρμα μας το φθινόπωρο

Η λάμψη της ξεκούρασης και το ηλιοκαμένο δέρμα ανήκουν πλέον στο καλοκαίρι. Πώς μπορούμε, όμως, να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα μας και το φθινόπωρο; Οι συμβουλές είναι απλές και μπορούν να τις εφαρμόσουν όλοι.

Δώστε βάση στις βιταμίνες: Οι βιταμίνες βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων, την ξηρότητα και την ανομοιομορφία στο δέρμα και τον τόνο του και χρειάζεται να τους δώσετε βάση. Οι βασικές βιταμίνες που χρειαζόμαστε για όλα τα παραπάνω είναι η D, η E, η Κ και η Α, τις οποίες μπορείτε να πάρετε από τη διατροφή, καταναλώνοντας ποικιλία σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, αλλά και από την 15λεπτη έκθεση στον ήλιο καθημερινά για τη βιταμίνη D. Εναλλακτικά, μπορείτε να στραφείτε σε κάποιο συμπλήρωμα.

Ενυδατώστε το δέρμα σωστά: Το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες, ίσως να παρατηρήσατε ότι το δέρμα σας ήταν πιο λιπαρό. Πλέον, με την αλλαγή κλίματος και θερμοκρασίας, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Ο πιο δροσερός αέρας του φθινοπώρου ίσως κάνει το δέρμα σας πιο ξηρό, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η καθημερινή ενυδάτωση, με προϊόντα με ελαφριά σύνθεση και βάση το νερό.

Διαβάστε περισσότερα