Κουνουπίδι γιαχνί με σταφίδες


15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

 τα μπουκετάκια από 1 μεγάλο κουνουπίδι
 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
 50 γρ. κουκουνάρια
 50 γρ. σταφίδες, κατά προτίμηση μαύρες
 τα φύλλα από 3 - 4 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
 200 γρ. ντοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα, ψιλοκομμένα, μαζί με το ζουμί τους
 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
 60 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε το κουνουπίδι γιαχνί με σταφίδες, σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τις σταφίδες με περίπου 40 ml νερό και τις αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν, μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε το κουνουπίδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσει ελαφρώς.
Το σουρώνουμε και το αφήνουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά να στραγγίξει καλά από τα υγρά.
Στην ίδια κατσαρόλα (άδεια πλέον) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρου- με το ζεματισμένο κουνουπίδι με το κρεμμύδι και τα κουκουνάρια για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τις σταφίδες (μαζί με το νερό μέσα στο οποίο μούλιασαν), αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 200 ml νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κουνουπίδι, χωρίς να λιώσει.
Σκορπίζουμε το μαϊντανό, αποσύρουμε, αφήνουμε το κουνουπίδι γιαχνί με σταφίδες για περίπου 10 λεπτά να «σταθεί» και σερβίρουμε.

https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης