Ν. Νικολόπουλος: «Να ονομαστεί η νέα πλατεία Παραλίας Πατρών, σε «Πλατεία Δημητρίου Αλεξίου»



Ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας», Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του συμπολίτη μας Δημήτρη Αλεξίου.
«H φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο αυτό, είναι από την τελευταία κοινή μας δράση με τον αείμνηστο ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΞΙΟΥ. Τον οποίο πρωτογνώρισα στους ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του π.ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΚΗ (του μετέπειτα ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ που αγαθή πρόνοια την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του Δημητρη, η εκκλησια εορτάζει τον Αγ. Χαριτωνα)
Είμαι βεβαιοπιστος ότι ο π.Χαρίτων μαζί με τον Σμυρνιό παππού ιερέα π.Σταμάτη, θα τον υποδεχτούν στη ΧΑΡΑ του ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ !
Με τον Δημήτρη αμέτρητες φορές βρεθήκαμε και κάναμε γόνιμες συζητήσεις, μοιραστήκαμε όνειρα, αγωνιστήκαμε απο διαφορετικά μετεριζια για τις ΙΔΙΕΣ ΑΞΙΕΣ για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !
Εξομολογήθηκε ο ένας στον άλλο τον ΕΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ μας !
Ως αρχηγός της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», από την θέση της αντιπολίτευσης, προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων:
Για το οικόπεδο που είχε αγοράσει ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ και που ως Αντιδήμαρχος τότε αγωνίστηκε και πρωτοστάτησε ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ να το αποκτήσει και που στη συνέχεια με όλες τις δυνάμεις και την πειθώ του, κινητοποίησε το λαό να μην το μετατρέψει ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ σε ΣΠΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ…
Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» δεσμεύεται:
1ον Να αγωνισθεί σθεναρά για να γίνει το ΟΡΑΜΑ του ΠΡΑΞΗ !
2ον Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» προτείνει η νέα πλατεία να ονομασθεί
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜ. ΑΛΕΞΙΟΥ !
3ον Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» επίσης θα υποστηρίξει την δημοσιευθείσα πρόταση του δημοσιογράφου Γ.ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ, ώστε στο ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ να δοθεί το όνομα του ευπατρίδη ΠΑΤΡΙΝΟΛΑΤΡΗ Δημ.Αλεξίου, ο οποίος υπήρξε και τότε ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ στην διεκδίκηση του από την Κυβέρνηση.
Αιωνία αυτού η μνήμη !
 

Διαβάστε επίσης