Πογιέτ: «Η Ελλάδα έχει πρόβλημα στη θέση του φορ»

Λίγο πριν το ματς με την Β. Ιρλανδία, ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογιέτ, μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και αναφέρθηκε στους Μπακασέτα, Γιακουμάκη.

Το αν άλλαξε κάτι στο κίνητρο της ομάδας το θέμα της πρώτης θέσης: «Αν με ρωτούσατε πριν τον αγώνα με την Κύπρο, δεν μπορώ να βρω κάποιο λόγο που χάσαμε. Δεν το περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο γιατί κάναμε πολύ καλές προπονήσεις. Προσπαθήσαμε να επανέλθουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Θέλουμε τη νίκη στο τελευταίο ματς».

Το τι σκέφτεται για τη Β. Ιρλανδία: «Είναι μία δυνατή ομάδα και γνωρίζουμε το σύστημα που παίζουν. Διαβάζουν το ματς, πιέζουν και προσπαθούν να κερδίσουν την μπάλα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε και να νικήσουμε».

Τον Έβανς: «Είναι πολύ καλός παίκτης και χαίρομαι που εκπροσωπεί τη χώρα του σε τέτοια ηλικία και ανυπομονώ να τον δω αύριο».

Τον Στίβεν Ντέιβις: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που καταλαβαίνει τον ρυθμό και πότε πρέπει να πιέζει. Έχει τεράστιο σεβασμό. Δεν έχουμε τέτοιο παίκτη εμείς με τόσες συμμετοχές και χαίρομαι που βλέπω τέτοιους ποδοσφαιριστές».

Τους Μπακασέτα και Γιακουμάκη: «Είναι 50-50 οι πιθανότητες για να αγωνιστούν. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες και η σημερινή προπόνηση είναι πολύ σημαντική και κομβική».

Τα θέματα που υπήρχαν κόντρα στην Κύπρο και αν έχουν λυθεί τα προβλήματα του παρελθόντος: «Πολύ καλή ερώτηση αλλά θα σας την απαντήσω αύριο μετά το παιχνίδι αυτή την ερώτηση».

Το χαμηλό ποσοστό στις εύστοχες πάσες τι έφταιξε: «Θα ήταν καλό να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερο δουλειά σε αυτό στις προπονήσεις αλλά δεν υπάρχει ο χρόνος. Αυτή είναι η κατάσταση και έτσι εμπιστεύεσαι τους παίκτες του. Πρέπει να έχουν και οι παίκτες παιχνίδια στα πόδια τους για να μπορούν να το κάνουν».

Το αν ψάχνει ακόμα να... βρει την ομάδα, το θέμα του φορ και αν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή στη γενικότερη φιλοσοφία: «Μην είστε τόσο δραματικός. Ο στόχος ήταν η πρώτη θέση που τον πετύχαμε. Αν δεν τον είχαμε πετύχει θα μπορούσαμε να είμαστε πιο δραματικοί. Δεν αλλάζει τίποτα σε εμάς το θέμα του φορ είναι κάτι που υπήρχε και είναι πρόβλημα που υπάρχει ως χώρα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο μία χάνεις μια κερδίζεις. Ομάδες που είχαν την κατοχή χάσανε και αύριο ελπίζω να νικήσουμε για να το πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

Τους παίκτες της Εθνικής εκπροσώπησε ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος παραδέχθηκε πως η Ελλάδα δεν είχε ρυθμό στο ματς με την Κύπρο.

sdna.gr

Διαβάστε επίσης