Αποπειράθηκε να τη σκοτώσει, καταδικάστηκε αλλά είναι… ελεύθερος!

 

Μάιος 2016… Μία γυναίκα βγαίνει από το σπίτι της στη Βούλα και μπαίνει στο αυτοκίνητό της…. Αγνοεί ότι την παραμονεύει ο εν διαστάσει σύζυγός της. 

Ξαφνικά τον βλέπει μπροστά στο όχημα και πριν προλάβει να αντιδράσει, εκείνος μπαίνει μέσα και θεωρώντας ότι έχει εξωσυζυγική σχέση της λέει: “…κάθισε να σου δώσω κάτι”.  Το… “κάτι”, ήταν μία… βαριοπούλα με την οποία άρχισε να τη χτυπά με μανία στο κεφάλι πάνω από δώδεκα φορές και μία στο στήθος.

Η μανία του ήταν τέτοια που δεν σταματούσε τα χτυπήματα παρά μόνο όταν είδε να πλησιάζουν το αυτοκίνητο γείτονες. Εκείνοι ήταν που σταμάτησαν την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος Που είδαν τι συνέβαινε και έλεγαν μεταξύ τους “θα τη σκοτώσει τη γυναίκα”

“Με χτύπησε στο κεφάλι, θα πεθάνω…” φώναζε η πρώην σύζυγος η οποία βγαίνει αιμόφυρτη από το αυτοκίνητο. Από καθαρή τύχη δεν έχασε τη  ζωή της…

Στην κατάθεσή της, σοκαρισμένη από τα χτυπήματα που δέχθηκε περιγράφει τον εφιάλτη της: 

“Του είπα να κατέβει από το αυτοκίνητο γιατί θα αργήσω και μου είπε “κάτσε να σου δώσω κάτι” και κάτω από το μπουφάν του είχε κρυμμένη μία βαριοπούλα  και άρχισε να με χτυπά κατευθείαν στο κεφάλι .Με χτύπησε αρκετές φορές…  Είμαι πεπεισμένη ότι ο εν διαστάσει σύζυγός μου  ήθελε να με σκοτώσει και φοβάμαι και για μένα και για τα ανήλικα παιδιά μου. Έχω αρκετά ράμματα Έχω έντονο άγχος ,δεν κοιμάμαι καθόλου  και στον λίγο χρόνο που κοιμάμαι βλέπω εφιάλτες”.

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι είχε τη βαριοπούλα διότι ήθελε να την τρομάξει. Ότι βρισκόταν σε βρασμό ψυχικής ορμής…

“Ήμουν θυμωμένος γιατί εκείνη διέλυσε την οικογένειά μας και με προκαλούσε συνεχώς… Δεν ήθελα να της κάνω κακό, τη χτύπησα  δύο ή τρεις φορές… Δεν είχα πρόθεση να την πλήξω σε ζωτικά σημεία του σώματός της για να τη θανατώσω.  Δεν θυμάμαι ακριβώς που τη χτύπησα, νομίζω στο κεφάλι και στα χέρια. Το αυτοκίνητο κινιόταν, έπεσε πάνω σε κολωνάκια, εγώ βγήκα και έφυγα τρέχοντας. Ήμουν σε σύγχυση  που δεν καταλάβαινα  τι έκανα ενώ λαμβάνω και αντικαταθλιπτική αγωγή. Ζητάω συγνώμη από την πρώην σύζυγό μου και τα παιδιά μου”.

Για εκείνη την ημέρα ισχυρίστηκε ότι πήγε να δει τα παιδιά τους καθώς όπως δήλωσε η σύζυγός του δεν τον άφηνε…

“Δεν τα πρόλαβα τα παιδιά είχαν φύγει για το σχολείο… Δεν πρόλαβα γιατί καθυστέρησα. Τα παντζούρια ήταν κλειστά, εγώ ετοιμάστηκα  να μπω στο αυτοκίνητο και να φύγω, τότε βγήκε η πρώην σύζυγός μου, άρχισε να φωνάζει να με σπρώχνει και μου έλεγε εγώ δεν έχω δουλειά με τα παιδιά. Ότι μπορούσα έδινα στα παιδιά. Ποτέ δεν την είχα χτυπήσει ούτε τα παιδιά. Μπήκε στο αυτοκίνητό της να φύγει μπήκα και εγώ στο δικό μου  στη συνέχεια αυτή βγήκε πάλι και άρχισε να φωνάζει βγήκα και εγώ… Τα αυτοκίνητά μας ήταν δίπλα -δίπλα. Άρχισα και εγώ να τη σπρώχνω. Στη συνέχεια πήγαμε στο αυτοκίνητό της να ηρεμήσει να μιλήσουμε να μην ακουγόμαστε”.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες περιγράφει: “Ο άνδρας που καθόταν στην θέση του οδηγού άφησε κάτω μία βαριοπούλα και κινούμενος μπροστά από το αυτοκίνητο ήρθε στην πλευρά του συνοδηγού που ήμουν εγώ κρατώντας μία νάυλον μπλε σακούλα  που προεξείχε  το στέλεχος ενός κατσαβιδιού, φοβούμενος εγώ για τη δική μου σωματική ακεραιότητα του άρπαξα το χέρι  και του πήρα το κατσαβίδι”…

Η υπόθεση παίρνει τη δικαστική οδό και το βούλευμα είναι καταπέλτης για τον κατηγορούμενο…

“Βρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παραμονεύοντας την παθούσα, την αιφνιδίασε και της επιτέθηκε καταφέροντάς της πολλαπλά χτυπήματα με βαριοπούλα στο κεφάλι και στο θώρακα με πρόθεση να τη θανατώσει. Αυτό δε συνάγεται τόσο από το μέσο που χρησιμοποίησε, την ένταση των χτυπημάτων που κατάφερε και κυρίως από τα ζωτικά και ευπαθή σημεία του σώματος της παθούσας τα οποία έπληξε, καταδεικνύουν δε τον ανθρωποκτόνο δόλο με τον οποίο στράφηκε εναντίον της παθούσας δεδομένου ότι εάν ήθελε απλώς να την εκφοβίσει  και να την τραυματίσει ως ισχυρίζεται θα επέλεγε να πλήξει κάποιο άλλο σημείο του σώματός της”.

Παραπέμπεται να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησία… αλλά η υπόθεση παίρνει 15 αναβολές και διακοπές.

Τελικά εξίμιση χρόνια μετά την επίθεση στην πρώην σύζυγό του το δικαστήριο βγάζει απόφαση και  καταδικάζεται σε 9 χρόνια φυλάκιση. Παίρνει όμως αναστολή και αφήνεται… ελεύθερος. Είναι η δυσάρεστη έκπληξη για την πρώην σύζυγό του.

Ο δικηγόρος της, Παναγιώτης Γκούσκος, δηλώνει στην εφημερίδα Πατρίς:

“Η αντίφαση στην καταδικαστική αυτή απόφαση  είναι ότι ενώ καταδικάζεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν του αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό  τον κρίνει δηλαδή ως αμετανόητο και πρόσωπο που διαρκώς επιδεικνύει παραβατική συμπεριφορά τον αφήνει ελεύθερο. Το θύμα του είναι σε απόλυτο πανικό και είναι μία γυναίκα που αυτή τη στιγμή νιώθει απροστάτευτη”.

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Γιάννης Γλύκας, δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς

“Θα τιμήσει την εμπιστοσύνη της Ελληνικής Δικαιοσύνης και φυσικά δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα σε σχέση με το παρελθόν για τη μία και μοναδική στιγμή που έκανε ένα σοβαρό λάθος. Έχει ζητήσει συγνώμη εξ αρχής, όλα αυτά τα χρόνια έδειξε έμπρακτα ότι μετάνιωσε και δεν προκάλεσε κανένα επεισόδιο”.