Το 43% των γυναικών ανησυχεί καθημερινά για τα χρήματα

Σύμφωνα με νέα έρευνα

Πώς είναι η οικονομική κατάσταση των γυναικών μετά την πανδημία; Χειρότερη από πριν, όπως λέει η εμπειρία πολλών και έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα έρευνα, που διεξάχθηκε από την Ellevest, τη «μοναδική επενδυτική πλατφόρμα από γυναίκες, για γυναίκες» σύμφωνα με τη δική της περιγραφή.

Η Ellevest δημιούργησε το Women’s Financial Health Index, ένα εργαλείο μέτρησης της οικονομικής κατάστασης των γυναικών (ή της γυναικείας υγείας όπως την αποκαλεί, financial health), μια προσπάθεια καταγραφής του τρόπου σκέψης και της συμπεριφοράς των γυναικών σε σχέση με τα οικονομικά τους. «Τη δημιουργήσαμε γιατί είναι δύσκολο να αλλάξεις κάτι που δεν μπορείς να μετρήσεις», όπως δήλωσε η συνιδρύτρια της πλατφόρμας και επιχειρηματίας Sallie Krawcheck. «Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μην παρουσιάζει ολόκληρο το εύρος της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλουμε για να πετύχουμε την πραγματική έμφυλη ισότητα και σε οικονομικά θέματα».

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Ellevest, σήμερα το 43% των γυναικών ανησυχεί για οικονομικά ζητήματα καθημερινά, ενώ το 59% πάνω από μία φορά την εβδομάδα. Και παρόλο που το στερεότυπο του «κουβαλητή» θέλει τους άντρες να πονοκεφαλιάζουν για τέτοια θέματα, η Ellevest ξεκαθαρίζει ότι τα αντίστοιχα ποσοστά ανάμεσά τους είναι χαμηλότερα: 36% και 55% αντίστοιχα. Επιπλέον, μόλις το 14% των γυναικών νιώθει έτοιμο να αντιμετωπίσει μια νέα οικονομική ύφεση – με το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες να ανέρχεται στο 30%.

Το 43% των γυναικών ανησυχεί για οικονομικά ζητήματα καθημερινά, ενώ το 59% πάνω από μία φορά την εβδομάδα. Και παρόλο που το στερεότυπο του «κουβαλητή» θέλει τους άντρες να πονοκεφαλιάζουν για τέτοια θέματα, η Ellevest ξεκαθαρίζει ότι τα αντίστοιχα ποσοστά ανάμεσά τους είναι χαμηλότερα

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες των γυναικών που σχετίζονται με τα χρήματα; Κυρίως, το αν θα καταφέρουν να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες της οικογένειας, όπως τις δαπάνες της φροντίδας των παιδιών ή των γονιών τους. Η σπουδαιότερη οικονομική ανησυχία για τους άντρες είναι να κάνουν οικονομίες για τη σύνταξή τους, ενώ η οικογένεια έρχεται τέταρτη στη λίστα των δικών τους προτεραιοτήτων.

Η Krawcheck μοιράζεται, ωστόσο, και κάποιες καλές ειδήσεις: Πλέον οι γυναίκες έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία των οικονομικών θεμάτων, καθώς έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός τους που τα θεωρεί αναπόσπαστα συνδεδεμένα με τη συνολική ευεξία τους. Και παρόλο που η προηγούμενη χρονιά ήταν δύσκολη για την αγορά, από όσες γυναίκες καταφέρνουν να αποταμιεύσουν τα τελευταία χρόνια, το 75% συνεχίζει να το κάνει.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης