Συναγερμός για φωτιά σε σκάφος

Κέρκυρα


Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης - Ελληνικής Ακτοφυλακής, , για σκάφος ονόματι Μ/V “BLACK” σημαίας Γερμανίας, σε δυσχερή θέση λόγω πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο.
Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ “ΔΙΑΣ” Ν.Π. 4447, προς παροχή συνδρομής. Το “BLACK” εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της νησίδας “ΒΙΔΟΣ” ν. Κέρκυρας, χωρίς την ύπαρξη πυρκαγιάς/καπνού. Κατά δήλωση του Κυβερνήτη η μικρής έκτασης πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο χώρο του μηχανοστασίου, καταπολεμήθηκε με ιδία μέσα, ενώ το “BLACK” κινήθηκε αυτοδύναμα και κατέπλευσε με ασφάλεια στην μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας, συνοδεία του περιπολικού σκάφους καθώς και του Ρ/Κ.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκαν ζημιές σε ξένη περιουσία, παρά μόνο υλικές ζημιές επί του σκάφους.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ