Ιάσονας Φωτήλας: Επανέρχεται για το θέμα της Ακούσιας Ψυχικής Νοσηλείας – Συνάντηση με Ράπτη

Σε ανακοίνωση από το γραφείο του αχαιού βουλευτή της ΝΔ, Ιάσονα Φωτήλα, αναφέρονται τα εξής:

“Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας, αρμόδιας για θέματα ψυχικής υγείας κα Ζωή Ράπτη. Η συνάντηση συνεργασίας αφορούσε το μείζον θέμα της Ακούσιας Ψυχιατρικής Νοσηλείας, για το οποίο αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων στα μέσα Οκτωβρίου. Η προσπάθεια εστιάζει στην οριστική απεμπλοκή των αστυνομικών όπως και στην εύρεση αναδόχου μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας & Κατανόησης μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη που αφορά στη διαχείριση της ακούσιας νοσηλείας ασθενών και πλέον το θέμα δρομολογείται προς επίλυση και πάντα με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών.

Ο Ιάσονας Φωτήλας πλήρως ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της προσπάθειας του και μετά την επίτευξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ της Ε.Α.Υ.Α.  και του αρμόδιου Υπουργείου, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι προτεραιότητα του συνιστά η ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων. 

Η συνεργασία των υπουργείων με στόχο την εφαρμογή της νομοθεσίας που θα διέπει την ακούσια ψυχική νοσηλεία είναι απόρροια της συντονισμένης και επίμονης ανάδειξης του θέματος.

Ο Ιάσονας Φωτήλας και η κ. Ζώη Ράπτη επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά την άριστη συνεργασία τους ενώ συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή στενή επαφή για θέματα που έχουν ως επίκεντρο την Αχαΐα και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Υφυπουργού”.

 

Αγγλία: Τα παιδιά «ζουν σχεδόν σε επίπεδα φτώχειας όπως του Ντίκενς»

Υιοθετήσατε γάτα; Πώς να κερδίσετε την εμπιστοσύνη της

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε έκλεισε τα 79 – Η αφιέρωση της συζύγου του

Συναγερμός στη Βουλή για ύποπτο φάκελο

Έτοιμος να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδος ο Ντόρσεϊ

«Καμπάνα» 4 ετών σε γιατρό για «φακελάκι»

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Εκπτώσεις από Δευτέρα – “Επισκεφθείτε τα τοπικά καταστήματα”

Πώς πληρώνουμε όλα τα σπασμένα