Ηλεκτροκίνηση: Έδεσαν στη Νορβηγία τα πρώτα αυτόνομα οχηματαγωγά πλοία

23/09/2022 | 13:29

Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα και πλήρως αυτόνομα οχηματαγωγά πλοία παραδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Νορβηγία και αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους για λογαριασμό του μεγαλύτερου διανομέα λιανικής της χώρας. Πρόκειται για την αρχή μίας διετούς δοκιμαστικής περιόδου, πριν αποκτήσουν πλήρη πιστοποίηση για αυτόνομη πλεύση.

Τα δύο πλοία «Ro-Ro», όπως ονομάζονται τα σκάφη τροχοφόρων οχημάτων, έχουν μήκος περίπου 67 μέτρα και ναυπηγήθηκαν στην Ινδία για την ASKO Maritime, ένα νέο τμήμα της επιχείρησης λιανικής.

Έλεγχος από τη στεριά

Έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν πλήρως αυτόνομα, μεταφέροντας ρυμουλκούμενα φορτηγά στο φιόρδ του Όσλο της Νορβηγίας. Μόλις πιστοποιηθούν πλήρως, θα λειτουργούν από ένα χερσαίο κέντρο που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία από την Massterly, μια κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών Wilhelmsen και Kongsberg.

Τα πλοία ονομάστηκαν Marit και Therese κατά την τελετή ονοματοδοσίας στο Moss Havn της Νορβηγίας στις 15 Σεπτεμβρίου προς τιμήν δύο ολυμπιονικών.

Κατά τη διάρκεια της διετούς περιόδου πιστοποίησης, τα σκάφη θα λειτουργούν με πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου. Μόλις πιστοποιηθούν, το σχέδιο προβλέπει τα πλοία να λειτουργούν χωρίς πλήρωμα και ως μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος μεταφορών χωρίς εκπομπές CO2.

Τα πλοία τροφοδοτούνται από μπαταρίες χωρητικότητας 1846 kWh και θα επαναφορτίζονται αυτόματα ενώ είναι ελλιμενισμένα στο λιμάνι.

Πηγή: ΟΤ.gr

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Θλίψη και στη Ζάκυνθο για τον ξαφνικό χαμό της γλυκιάς Εύης από την Πάτρα – Τριήμερο πένθος στα σχολεία

Πάτρα: Άνδρας έπεσε από ύψος δύο μέτρων – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο