Γενική συνέλευση ΟΗΕ υπό απειλών Πούτιν

του Πάνου Μαντά, Αρχιτέκτονα

 

17 Σεπτεμβρίου 2022, ο Mario Draghi εμπρός στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) τόνισε, πως ο πόλεμος της Μόσχας εναντίον του Kiev, είναι ένας πόλεμος επίθεσης στις αξίες της Δύσης. Είναι υπεύθυνη της πείνας, της ενέργειας και της οικονομίας, η σύρραξη αυτή που πυροδοτήθηκε και έχει όνομα και επώνυμο: είναι του Vladimir Putin. 

Ο ιταλός Lider, τόνισε την παρακμή με αυστηρό τρόπο που έχει επέλθει, στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία του απένειμε και το Βραβείο του καλύτερου οικονομικοπολιτικού διαχειριστή της χρονιάς.

Εν τω μεταξύ ο Vladimir Putin περίμενε ακριβώς το αποτέλεσμα αυτής της Συνέλευσης να εξαγγείλει τον δικό του λόγο, ο οποίος δεν άφηνε πλέον περιθώρια στη συμπεριφορά του προς την Ουκρανία. Ανακοίνωσε πως θα γίνει δημοψήφισμα μόνο για μια μέρα στην περιοχή του Dombass, Kherson από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου, και δηλώνει αυτό θα γίνει επειδή του το ζήτησαν οι ηγέτες Ρώσοι του Dombass.

Τέλος ο Mario Draghi στην Συνέλευση ΟΗΕ δηλώνει πως είναι συγκεκριμένη η καταδίκη για τις τελευταίες διεθνείς παραβιάσεις του Πούτιν.

Ο Mario Draghi σχετικά με τις εκλογές στην Ιταλία αναφερόμενος στην Γεωργία Μελόνι και τις δηλώσεις της, που είπε πως «οι εχθροί μας δεν είναι τόσο απομονωμένοι όπως φαίνεται», οι θεωρίες του πρώην Προέδρου Mario Draghi της Τραπέζης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (BCE) στοχεύουν να απομονώσουν τον Πούτιν, εφόσον δεν επιθυμεί πλέον να επιστρέψει «στο σεβασμό των αρχών που η Ρωσία διάλεξε να συνυπογράψει το 1945». 

Η κλιμάκωση του Αυτοκράτη Πούτιν θέτει την επιλογή στο πεδίο της μάχης. Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Dombass είναι μια τελευταία παραβίαση του διεθνούς δικαίου και το καταδικάζουμε με αποφασιστικότητα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ DRAGHI ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

Από τις 24 Φεβρουαρίου τα μάτια μας είδαν βομβαρδισμούς στις πόλεις της Ουκρανίας, την «κακομεταχείριση των πολιτών και των παιδιών» και την προσπάθεια του Πούτιν να καθυποτάξει μια δημοκρατία ελεύθερη και ανυπόταχτη που αντέδρασε με θάρρος και υπερηφάνεια, αμυνόμενη την ανεξαρτησία της, την κυριαρχία της.

Οι κινήσεις του Πούτιν δημιουργούν φόβο και συγκλονίζουν τα κόμματα της Ιταλίας, λίγες μέρες πριν τις 25 Σεπτεμβρίου από την αποφασιστική ψήφο, για την τοποθέτηση της Ιταλίας.   

Ο Draghi ανακοινώνει με σθένος για την γεωπολιτική θέση της Ιταλίας, και απομακρύνει από πάνω του, την σκιά μιας κυβέρνησης λαϊκιστικής, ή αυτοκρατικής, που κοιτά με συγκαταβατικότητα την κατεύθυνση του Κρεμλίνου.

Ο Draghi δεν αμφιβάλει σε τίποτε, αισθάνεται ότι έχει τοποθετήσει την Ιταλία στο σωστό δρόμο της ιστορίας «βοηθώντας την Ουκρανία για να προστατευτεί. Ήταν η μοναδική επιλογή συναφής με τα ιδεώδη της δικαιοσύνης, της αδελφοσύνης που είναι οι βάσεις της Κάρτας των Ηνωμένων Εθνών».

Είναι μια προειδοποίηση και για το εσωτερικό επίπεδο, απευθυνόμενος προς αυτούς που σκέπτονται ότι μπορούν να μικρύνουν τον δρόμο που διαιρεί την Ιταλία από τις αυτοκρατίες της Ανατολής.

Έτσι ο κ. Draghi προειδοποίησε αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική για την Ιταλία, και σαφώς υπονοούσε τα τρία κόμματα της δεξιάς «Αδέλφια της Ιταλίας» της προέδρου Γεωργίας Μελόνι της «Λέγκας» του Σαλβίνι και της «Forza Italia» του Μπερλουσκόνι και λιγότερο της αριστεράς, πως η χώρα του δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει «από το Διεθνές Δίκαιο που βασίζεται σε ένα καθεστώς πολλαπλής δικαιοσύνης για όλους».

ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

Όταν τελείωσαν οι ομιλίες των μελών του ΟΗΕ συμπεριλαμβανομένου και του Μπάιντεν, Προέδρου των Ηνωμένων Εθνών, άρχισε ο Πούτιν τις απειλές του σε σημείο που να μείνουν άφωνοι και πολλοί εκ των Ρώσων πολιτών.

Ενέκρινε από την DUMA στις 21 Σεπτεμβρίου την έκτακτη συμμετοχή 300 χιλιάδων εφέδρων πολιτών στο στρατό για να καταλάβει πλήρως το Dombass. 

Και χθες, ανήγγειλε με το λόγο, του ενός τετάρτου της ώρας, ότι «η Δύση θέλει να μας καταστρέψει, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσον για να αμυνθούμε», είπε, από την ρωσοφοβία, η εισβολή ήταν αναπόφευκτη, και οι αρχικοί του στόχοι παραμένουν οι ίδιοι.

Ανακοίνωσε την μερική κινητοποίηση του στρατού για να υπερασπιστεί τις περιοχές της Ουκρανίας που προκήρυξαν Δημοψήφισμα για την συνένωση με τη Ρωσία.

Σαφώς η συνένωση της περιοχής του Dombass στη Ρωσία που είναι η γη της επαγγελίας, θα υψώσει ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις της Ρωσίας προς τη Δύση. 

Μέσω της Γενικής Συνέλευσης ο Καντσελιέρε Γερμανός Olaf Scholz, σε συζήτηση με τον τούρκο Πρόεδρο Recep Tayip Erdogan «συμφώνησαν πως η Ρωσία πρέπει να ξεχάσει τον πόλεμο δίχως καθυστέρηση και να αποσύρει συνολικά τα στρατεύματά της από την Ουκρανία». Σ’ αυτό το μπλέξιμο ο Kanceliere υπογράμμισε πως το Δημοψήφισμα «είναι μια κωμωδία και δεν θα έχουν την αποδοχή και δεν θα πρέπει να αναγνωριστούν σε κάθε περίπτωση από κανέναν».      

    

 

Διαβάστε επίσης