Εδώ δεν είναι Τεχεράνη – Η Κριστιάν Αμανπούρ αρνήθηκε να βάλει μαντήλα στην συνέντευξη του Ιρανού προέδρου και εκείνος αποχώρησε

22/09/2022 | 21:43

Η Κριστιάν Αμανπούρ είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες δημοσιογράφους του κόσμου. Ιρανικής καταγωγής, μεγάλωσε στο Ιράν αλλά ζει πλέον στις ΗΠΑ είχε προγραμματίσει συνέντευξη με τον Πρόεδρο της χώρας Εμπραχίμ Ραΐσι.

Εκείνος, όμως, ζήτησε από την δημοσιογράφο του CNN να φορέσει μαντήλα και φυσικά εκείνη αρνήθηκε.

Τότε, ο Ιρανός πρόεδρος αποχώρησε.

«Εδώ στη Νέα Υόρκη, ή οπουδήποτε αλλού εκτός του Ιράν, δεν μου ζήτησε ποτέ κανένας Ιρανός πρόεδρος -και έχω πάρει συνέντευξη από τον καθένα από αυτούς από το 1995-, είτε εντός είτε εκτός Ιράν, να φορέσω μαντήλα. Αρνήθηκα πολύ ευγενικά για λογαριασμό μου και λογαριασμό του CNN και των γυναικών δημοσιογράφων παντού, γιατί δεν αποτελεί προϋπόθεση», είπε η δημοσιογράφος στην εκπομπή «New Day», του CNN.

Η Αμανπούρ είπε ότι ο βοηθός του Ραΐσι ξεκαθάρισε ότι η συνέντευξη δεν θα γινόταν εάν εκείνη δεν φορούσε μαντήλα και το χαρακτήιρισε ως «ζήτημα σεβασμού».

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών