Πάτρα: Παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση συμβάσεων εργαζομένων καθαριότητας του Πανεπιστημίου

Δελτίο τύπου των βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, σχετικά με αναφορά που κατατέθηκε στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: Νομοθετική Ρύθμιση και Παράταση Συμβάσεων Εργαζομένων Καθαριότητας Πανεπιστημίου Πατρών.

Αναλυτικά:

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους  Υπουργούς Εσωτερικών  και Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου μαζί με τους βουλευτές Γιώργο Βαρεμένο, Διονύση Καλαματιανό και Θάνο Μωραΐτη σχετικά με την επιστολή του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μέσω της οποίας ζητούν νομοθετική ρύθμιση και παράταση Συμβάσεων Εργαζομένων Καθαριότητας Πανεπιστημίου Πατρών.

Στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εργάζονται συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες καθαριότητας, η συνεισφορά των οποίων θεωρείται κρίσιμη, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας. Οι τρέχουσες συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο Πατρών λήγουν τον Οκτώβριο του 2022, και γι’ αυτό τον λόγο το ίδρυμα το ίδρυμα έχει προβεί με το υπ’αριθμ. Πρωτ. 68348/15.09.22, σε αίτημα νομοθετικής ρύθμισης για τη δυνατότητα επέκτασης των υπαρχόντων συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι εργαζόμενοι αιτούνται από τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων για τουλάχιστον έξι (6) μήνες για το προσωπικό που απασχολείται στην καθαριότητα, ώστε να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι και το Πανεπιστήμιο Πατρών να μη μείνει χωρίς καθαριότητα.

Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να μεριμνήσουν για τη δημοσίευση νέας προκήρυξης και την παράταση στις ατομικές συμβάσεις που έχουν συνάψει οι εργαζόμενοι με το Πανεπιστήμιο, ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου αλλά και να μην βρεθούν 90 εργαζόμενοι καθαριότητας υπό την απειλή απόλυσης, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.