Δύο βιβλία του Θανάση Χατζόπουλου παρουσιάζονται στο Πολύεδρο

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στη 1:00μ.μ.

Η παρουσίαση των δυο τελευταίων βιβλίων του Θανάση Χατζόπουλου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  24 Σεπτεμβρίου στη 1:00μ.μ. στον κήπο του Πολύεδρου.  

Πρόκειται για το τελευταίο ποιητικό του βιβλίο «Υπό κατασκευήν σημαίες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις και για τα μικροδοκίμια «Η στάση του πελαργού», από τις εκδόσεις Στερέωμα.

Θα μιλήσουν οι Ματίνα Παρασκευά, διδάκτωρ νεοελληνικής φιλολογίας – μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ΑΠΘ, Αντώνης Σκιαθάς, ποιητής,  πρόεδρος του γραφείου Ποιήσεως και ο συγγραφέας.

Ο Θανάσης Χατζόπουλος, γεννήθηκε το 1961 στο Αλιβέρι Ευβοίας, όπου έζησε μέχρι το 1978. Η ελληνική επαρχία ο φυσικός χώρος και περιβάλλον με λόγιες επιρροές ως την οριστική μετοικεσία στην πρωτεύουσα, όπου σπουδάζει ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύεται στην παιδοψυχιατρική. Είναι ψυχαναλυτής, μέλος της Societe de Psychanalyse Freudienne (Παρίσι). Ποίηση και ψυχανάλυση είναι οι δύο όχθες ανάμεσα στις οποίες κινήθηκε μέχρι σήμερα στη ζωή και στην εργασία του. Εκτός από ποίηση γράφει δοκίμια και για τη λογοτεχνία που δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες.   Επίσης, μετέφρασε Γάλλους ποιητές και Άγγλους ψυχαναλυτές. Η ποίηση του έχει μεταφραστεί σε έντεκα γλώσσες ( αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, καταλανικά, σουηδικά, λιβανικά, σλοβένικα, βουλγαρικά κ.α ). Το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος «Πέτρου Χάρη» της Ακαδημίας Αθηνών, για το σύνολο του έργου του. Επίσης το ίδιο έτος βραβεύτηκε με το γαλλικό βραβείο ποίησης Max Jacob Etranger, για το βιβλίο "Cellule". Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχαναλυτής παιδιών και ενηλίκων.Θανάσης-Χατζόπουλος.jpeg

 

 

Διαβάστε επίσης