Σπιτική μηλόπιτα

22/09/2022 | 12:44

Υλικά για 8 άτομα

3 μήλα

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ. ζάχαρη

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

4 αβγά

1 βανίλια

1 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

1 λεμόνι (τον χυμό)

50 γρ. καρυδόψιχα

 

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε φέτες μέσα σε ένα μπολ. Πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη και αφήστε τα για πέντε λεπτά μέχρι να λιώσει. Βουτυρώστε καλά μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση, στρώστε ομοιόμορφα τα μήλα και πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη ακόμη. Περιχύστε τα με τον μισό χυμό λεμονιού και το βούτυρο. Πασπαλίστε με τα μπαχαρικά και την καρυδόψιχα. Στο μίξερ, χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αβγά ώσπου να γίνουν αφράτα και έπειτα προσθέστε σιγά – σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Θέλετε να δημιουργήσετε μια υγρή ζύμη. Όταν αυτό συμβεί, αδειάστε την επάνω στα μήλα και ψήστε για περίπου 45 λεπτά σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς. Αφού βγάλετε τη μηλόπιτα από τον φούρνο, αφήστε τη για λίγο να κρυώσει ώστε να είναι όμορφη όταν την ξεφορμάρετε. Αναποδογυρίστε την και είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

 

ΠΗΓΗ

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Πάτρα: Έριξε αυγά σε Αστυνομικό Τμήμα και περιπολικό – Συνελήφθη επί τόπου

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πάτρα: Παραδόθηκαν οι τρεις από τους εννέα που κατηγορούνται για το θάνατο του 30χρονου Κώστα στο “Αβαντάζ”

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ