ΟΗΕ: Δύο ξένοι Μητσοτάκης – Ερντογάν στη δεξίωση του Μπάιντεν – Δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε σε δεξίωση που παρέθεσε την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμή των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Εκεί ήταν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός όχι απλά δεν είχε καμία συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο, αλλά δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.

Τεταμένες σχέσεις

Η στάση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντικατοπτρίζει την τεταμένη σχέση Αθήνας-Άγκυρας, καθώς το τελευταίο διάστημα η Τουρκία προχωρά σε κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων.

Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη, είχε τονίσει ότι «κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα».

Επισημαίνοντας, δε, ότι «εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» και πως η Ελλάδα θα κάνει ο,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζοντας τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Συνομιλία Μητσοτάκη-Μπάιντεν

Παράλληλα , σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγέτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Αναφέρθηκαν επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μισέλ στη Σαουδική Αραβία τη 13η Σεπτεμβρίου.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης