Συνεχίζεται η έκθεση «Κορνήλιος Γραμμένος, Προσωδίες & Ραψωδίες» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών

Εως και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

H έκθεση ζωγραφικής, «Κορνήλιος Γραμμένος. Προσωδίες & Ραψωδίες», η οποία φιλοξενείται στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών συνεχίζει τη λειτουργία της έως και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με  MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά και σε αυτή συνυπάρχουν τα ιδιαίτερα πλάσματα του εικαστικού ‒ τα Aliens και οι Ιππότες ‒ με τα μεταλλικά Λουλούδια που ορίζουν απροσδόκητους κήπους και τα Σάρματα που οργανώνουν επιφάνειες με ακμές και πτυχώσεις.

Οι αρχές της αφαίρεσης, η ένταση και η λάμψη του χρώματος,  αποτελούν το κυρίαρχο στοιχείο μέσα από το οποίο παρουσιάζονται στο κοινό της πόλης έργα του Κορνήλιου Γραμμένου των τελευταίων χρόνων, ενώ στο συνοδευτικό κατάλογο καταγράφεται το σύνολο της δουλειάς του.

Από την έναρξη λειτουργίας της, την έκθεση έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 300 μαθητές σχολείων της περιοχής και μέλη συλλόγων, τα οποία είχαν τη δυνατότητα να  έρθουν σε επαφή με τις αναφορές του δημιουργού στην πρωτοπορία του 20ού αιώνα και την πρωτοτυπία των αναζητήσεών του.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Τρίτη έως Σάββατο 1 0.00 π.μ. – 3.00 μ.μ. Τρίτη & Παρασκευή 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. / Κυριακή & Δευτέρα κλειστά – Μαιζώνοs 110 – www: patrasculture.gr

 

Διαβάστε επίσης