Αυστραλία: Νέα μαζική άφιξη φαλαινών στις ακτές της Τασμανίας

 

 

Μαζική άφιξη φαλαινών βρίσκεται σε εξέλιξη σε ακτή της Τασμανίας και κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στο αυστραλιανό δίκτυο ABC κάνουν λόγο για πολλές φάλαινες, δίχως να υπάρχει για την ώρα εκτίμηση για τον αριθμό.
Το συμβάν είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του λιμανιού Macquarie στην Δυτική ακτή του νησιού και ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίας προστασίας του θαλάσσιου πλούτου όπως και εθελοντικές οργανώσεις που σπεύδουν στην περιοχή.

Επικρατεί ιδιαίτερη ανησυχία για την τύχη τους καθώς στην ίδια περιοχή το 2020, μάλιστα την ίδια ημερομηνία, στις 21 Σεπτεμβρίου, είχαν κατακλύσει την ακτή 470 φάλαινες-πιλότοι οι οποίες πέθαναν μαζικά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών που κατάφεραν να διασώσουν μόλις 100.
Χθες σε άλλη περιοχή της Αυστραλίας, στο King Island η θάλασσα ξέβρασε άλλες 15 νεκρές φάλαινες.

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στην αιτία που οφείλεται αυτή η μαζική και θανατηφόρα κατάληξη των φαλαινών, άλλοι το αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή, στη ρύπανση των θαλασσών κυρίως από πλαστικά, σε ισχυρές συχνότητες από ανθρώπινες δραστηριότητες όπως τα σόναρ και υποθαλάσσιες σεισμικές έρευνες ή σε συνδυασμό αιτιών.
Κάποιοι το αποδίδουν σε φυσικό φαινόμενο που αφορά σε βιολογικούς μηχανισμούς.
Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη.

https://www.ertnews.gr/

Διαβάστε επίσης