Πάτρα: Ξεπέρασαν κάθε όριο - Κλοπή μετασχηματιστή από την Πανεπιστημιούπολη - Πληθαίνουν τα "χτυπήματα" συμμοριών

Αίθουσα Σύνταξης tempo24.news

Δεν έχει τελειωμό η δράση συμμοριών που "χτυπούν" το τελευταίο διάστημα, διαπράττοντας κλοπές, με σκοπό να πουλήσουν χαλκό και άλλα μέταλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news τελευταίο "χτύπημα" σημειώθηκε στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο και είχε στόχο μετασχηματιστή ρεύματος, ο οποίος ήταν τοποθετημένος πάνω σε πυλώνα.

Η συμμορία έδρασε πιθανότατα νυχτερινές ώρες, σκαρφαλώντας και ξηλώνοντας τον μετασχηματισή, το κόστος του οποίου υπολογίζεται σε χιλιάδες ευρώ.

Αποτέλεσμα, να βυθίσουν μια ολόκληρη περιοχή της πανεπιστημιούπολης στο σκοτάδι, αφού επρόκειτο για μετασχηματιστή του συστήματος εξωτερικού φωτισμού του campus.

Μάλιστα, τα μέλη της συμμορίας δεν υπολόγισαν τον τεράστιο κίνδυνο της πράξης τους, αφού από τον μετασχηματιστή διέρχεται ρεύμα υψηλής τάσης το οποίο θα μπορούσε να τους σκοτώσει ακαριαία.

Οι ίδιες πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν ότι στα μέλη τέτοιων συμμοριών έχουν προστεθεί και αλλοδαποί, με τα "χτυπήματά" τους να πληθαίνουν, προκαλώντας βανδαλισμούς χιλιάδων ευρώ, αφού για να αποσπάσουν αντικείμενα με χαλκό και άλλα μέταλλα, προκαλούν φθορές και καταστρέφουν ολόκληρες εγκαταστάσεις.

Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό τους, έχοντας ωστόσο καταφέρει καίρια χτυπήματα στην εξάρθρωσή τους, με πιο πρόσφατο τη σύλληψη 4 ατόμων, μελών σπείρας, οι οποίοι συνολικά φέρονται να οργάνωσαν και να συμμετείχαν σε 24 περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών. 

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από τα κλοπιμαία, αγγίζει τις 55.000 ευρώ, ενώ εκτός από τις 4 συλλήψεις έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ακόμη δύο μελών της συμμορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ