"Ωρα Πατρών": Η Δημοτική αρχή σχεδιάζει για τους νέους χωρίς αυτούς

 

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρεται:

Θορυβημένος φαίνεται να εμφανίστηκε στη σημερινή συνέντευξη ο κ. Πελετίδης από τις επισκέψεις της Ώρα Πατρών στις γειτονιές, την ανάδειξη των προβλημάτων αλλά και τη δυσαρέσκειά των κατοίκων για την μέχρι τώρα αντιμετώπισή από τη δημοτική αρχή και την παραμέληση τους, όσο αφορά τις συγκοινωνίες και τους κοινόχρηστους χώρους. Η συνέντευξη τύπου είχε ως θέμα τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και αφορά την προσβασιμότητα και τη λειτουργία της πόλης.

 Στην συνέντευξη που παραχώρησε  φαίνεται ότι απολογείται για την πολιτική που έχει ακολουθήσει και προσπαθεί να προλάβει τα γεγονότα, αφού έχουν προαναγγελθεί αρκετές συγκεντρώσεις κατοίκων της Παραλίας, της Ανθούπολης κ.α.  Ανέφερε ότι θα γίνει μεν διαβούλευση με πολίτες και φορείς, αναρωτιόμαστε όμως, γιατί σε αυτή δεν αναφέρεται ότι διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί με το κύριο θεσμοθετημένο όργανο; Την Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία  έχει συγκληθεί μόνο μία φορά σε αυτή τη θητεία του. Οι Πατρινοί βέβαια γνωρίζουν το «ενδιαφέρον» της Δημοτικής Αρχής αλλά και το πως νοείται διαβούλευση με την εμπειρία τους από τη μέχρι σήμερα διαχείριση των ελεύθερων χώρων. Θυμούνται ότι για την Πλατεία Καλλιπάτειρας,  η κινητοποίηση των κατοίκων, η παρέμβαση της Ώρα Πατρών και της αντιπολίτευσης συνολικά, έσωσαν στο παρά πέντε τον ελεύθερο χώρο. Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος όταν είχαμε αναφέρει ότι μπορούν να εντάξουν τη χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο, σκωπτικά και ειρωνικά μας έλεγε ποιο πράσινο ταμείο και πράσινα άλογα... Βέβαια στην πορεία διαπίστωσε ότι υπάρχει Πράσινο ταμείο και το ανέφερε σε όχι λίγες περιπτώσεις.
Αφού ενδιαφέρονται όπως λένε για την αστική κινητικότητα και τους ελεύθερους χώρους, ποια η συνεργασία της πόλης με το Πανεπιστήμιο και τις σχετικές ειδικευμένες σχολές του ιδρύματος; Ποιος ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση και ένταξη του Παραλιακού μετώπου στο σχεδιασμό και την εικόνα της, που επί τέσσερα χρόνια παραμένει ακριβώς όπως παραδόθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση;

Ποια αξιοποίηση έγινε για τον χώρο πέριξ των Παλαιών Σφαγείων με διαγωνισμούς γονατογραφίες που κηρύσσονται άγονοι; Πόσοι διαγωνισμοί κατέστησαν άγονοι και άκαρποι, λόγω της προχειρότητας της δημοτικής αρχής; Επειδή το ΣΒΑΚ αναφέρεται στην πόλη των επόμενων δεκαετιών και απουσιάζει εντελώς η διαβούλευση με τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους δηλαδή για τους οποίους σχεδιάζονται οι αλλαγές ερήμην τους. Προτείνουμε στον κ. Δήμαρχο που αντιμετωπίζει φοβικά τη συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, να αφουγκραστεί τις ανάγκες, τις σκέψεις και τα οράματα τους, έτσι ώστε το ΣΒΑΚ να μην είναι ξένο προς αυτούς αλλά και να έχουν ενεργή συμμετοχή.

Εμείς θα συνεχίσουμε να μεταφέρουμε τα προβλήματα της πόλης και της γειτονιάς δήμαρχε, της γειτονιάς και της πόλης συνολικά, που έχετε απαξιώσει.

Διαβάστε επίσης