Οικονόμου για γκάφα BBC: Το πώς αυτοαποκαλείται ο Παύλος Γλύξμπουργκ είναι δικό του θέμα

«Το Πολιτειακό έχει λυθεί στη χώρα μας», ξεκαθαρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Για τη γκάφα του BBC που αποκάλεσε τον Παύλο Γλύξμπουγκ πρίγκιπα διάδοχο της Ελλάδας ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού briefing.

«Το Πολιτειακό στη χώρα έχει λυθεί οριστικά με το δημοψήφισμα. Το πώς αυτοαποκαλείται κάποιος είναι δικό του θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται πως το BBC κάλεσε τον Παύλο Γλύξμπουργκ για να μιλήσει για τη βασίλισσα Ελισάβετ, που ήταν και τρίτη ξαδέρφη του. Ωστόσο το βρετανικό μέσο ενημέρωσης αποφάσισε να του δώσει τον τίτλο του πρίγκιπα, διαδόχου του θρόνου, της Ελλάδας. «Η αυτού εξοχότης, ο πρίγκιπας διάδοχος της Ελλάδας, Παύλος».

Έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα

«Κάποιος πρέπει να ενημερώσει το BBC ότι έχει καταργηθεί η μοναρχία στην Ελλάδα», ήταν κάποιες από τις πολλές αντιδράσεις των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν είδαν τον τίτλο που επέλεξε το Βρετανικό μέσο ενημέρωσης για να παρουσιάσει τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο.

Πάντως εκτός από το BBC και άλλα βρετανικά μέσα επιμένουν να αλλάζουν το πολίτευμα της Ελλάδας. Μάλιστα η Daily Mail αν και αναφέρει ότι ο Παύλος είναι γιος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας, τον αποκαλεί πρίγκιπα της χώρας μας, αγνοώντας ότι για να υπάρχει διάδοχος του θρόνου θα πρέπει να υπάρχει και θρόνος!

protothema.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ