Viral η αράχνη πάνω στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ

Εμφανίστηκε στην κάρτα που συνόδευε το στεφάνι του Βασιλιά Καρόλου

Μια μικρή έκπληξη περίμενε τους πιο παρατηρητικούς, καθώς μια μικρή αράχνη εθεάθη πάνω στο φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η μικροσκοπική αράχνη εμφανίστηκε στην κάρτα που συνόδευε το στεφάνι του Βασιλιά Καρόλου για την αείμνηστη μητέρα του.

Αγνοώντας τη μεγαλειώδη τελετή που γινόταν γύρω της, η αράχνη έκανε… την βόλτα της πάνω στην κάρτα για αρκετά δευτερόλεπτα πριν επιστρέψει στο στεφάνι με τα λουλούδια από όπου, κατά πάσα πιθανότητα, είχε αναδυθεί.

Τα λουλούδια, τοποθετημένα στην κορυφή του φέρετρου, περιελάμβαναν φυτά κομμένα από τους κήπους του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, το Clarence House, την επίσημη κατοικία του βασιλιά όσο ήταν Πρίγκιπας της Ουαλίας, και το Highgrove House, την ιδιωτική κατοικία του Βασιλιά και της Βασίλισσας στο Gloucestershire.

Οι Κήποι Highgrove, ειδικότερα, έχουν από καιρό καλλιεργηθεί σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές αρχές του Βασιλιά, συμπεριλαμβανομένης της βιολογικής γεωργίας στην ευρύτερη ιδιοκτησία του κτήματος.

Σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, κάθε στοιχείο του στεφανιού επιλέχθηκε για τον συμβολισμό του, με το δεντρολίβανο για ανάμνηση και τη μυρτιά ως αρχαίο σύμβολο ενός ευτυχισμένου γάμου. Η μυρτιά στο στεφάνι ελήφθη από το ίδιο φυτό που χρησιμοποιήθηκε για τη γαμήλια ανθοδέσμη της αείμνηστης βασίλισσας το 1947.

Τα φύλλα μιας αγγλικής βελανιδιάς προστέθηκαν ως σύμβολο της δύναμης της αγάπης. Κατόπιν αιτήματος του Βασιλιά, το στεφάνι είναι κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά και δεν περιλαμβάνει πλαστικό αφρό.

Το μήνυμα στην κάρτα πιστεύεται ότι έγραφε «Με αγάπη και αφοσιωμένη μνήμη. Charles R». Το στεφάνι τοποθετήθηκε στο φέρετρο νωρίτερα σήμερα το πρωί, αφού οι πόρτες στο Westminster Hall είχαν κλείσει για το κοινό.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης