Ενημερωτική εκδήλωση για την άνοια: «Δημιουργώντας κοινότητες για κάθε ηλικία… χωρίς διακρίσεις»

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

Tο Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω σε συνεργασία με τον Α.Σ.Π Προμηθέα, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στην Πάτρα οργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο:  «Δημιουργώντας κοινότητες για κάθε ηλικία… χωρίς διακρίσεις». 

H εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή το γεγονός ότι ο μήνας Σεπτέμβριος είναι παγκοσμίως αφιερωμένος στην άνοια, την πανδημία που θεωρείται η μάστιγα του 21ου αιώνα. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 18.00 με 20.00 στο χώρο του PromitheasPark (Γεράσιμου Σκλάβου 4, Καστελλόκαμπος Πάτρα) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη

20220919_mponanos.jpg

«Δεδομένης της πληθυσμιακής γήρανσης, αλλά και της αύξησης των μη μεταδιδόμενων νοσημάτων που μεταπίπτουν σε χρονιότητα και σχετίζονται άμεσα με μορφές αναπηρίας, σε παγκόσμιο ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο ο αριθμός των ατόμων με χρόνια νοσήματα που χρήζει μακροχρόνιας φροντίδας, αυξάνεται. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με χαρά στηρίζει δράσεις όπως αυτή ενώ ταυτόχρονα υλοποιεί το έργο  «Παροχή υπηρεσιών αυτόνομης διαβίωσης και ασφαλούς Γήρανσης ηλικιωμένων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»,καθώς και την προγραμματική σύμβαση «Διερεύνηση γνώσεων και ψυχολογικής επιβάρυνσης ασθενών με χρόνιο νόσημα στην κοινότητα» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Δε σταματάμε όμως εδώ. Παραμένουμε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα δείχνει την κοινωνική μας αλληλεγγύη και στήριξη σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους έχουν ανάγκη την έμπρακτη συνδρομή μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

20220919_programma_ekdilosis.jpg

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ