Μάρθα Καραγιάννη και Κώστας Βουτσάς: Η βαθιά φιλία και το περιστατικό με το «διαζύγιο» στο δικαστήριο

Ήταν ένα από τα αγαπημένα ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου. Κάθε φορά που κυκλοφορούσε ταινία που έπαιζαν μαζί, ο κόσμος έκανε ουρές για ένα εισιτήριο. Ο λόγος για τη Μάρθα Καραγιάννη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, και τον συνάδελφό της και αγαπημένο της φίλο, Κώστα Βουτσά.

Οι δυο τους είχαν διαψεύσει πάρα πολλές φορές ότι υπήρξαν ζευγάρι. Ωστόσο, η Μάρθα Καραγιάννη και ο Κώστας Βουτσάς ήταν πολύ καλοί φίλοι και αυτή η χημεία τους δημιουργούσε έναν μοναδικό δεσμό ανάμεσα τους, αφού έγιναν και κουμπάροι. «Της το πρότεινα και δέχτηκε με χαρά» είχε δηλώσει ο ηθοποιός. 

Η βαθιά φιλία των δύο ηθοποιών οδήγησε τη Μάρθα Καραγιάννη στο να βαφτίσει και το παιδί του Κώστα Βουτσά και της Αλίκης Κατσαβού, τον Φοίβο. Μάλιστα, η ηθοποιός και η Αλίκη Κατσαβού διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις μετά τον θάνατο του αγαπημένου τους. 

Το περιστατικό με το «διαζύγιο» στο δικαστήριο

Χαρακτηριστικό της αγάπης του κοινού και της ταύτισης της Μάρθας Καραγιάννη με τον Κώστα Βουτσά είναι το περιστατικό που είχε περιγράψει η σπουδαία ηθοποιός σε μια συνέντευξη της. Είχε διηγηθεί  ένα επεισόδιο στις αίθουσες των δικαστηρίων την εποχή που μαζί με τον Βουτσά έδωσαν το παρών εκπροσωπώντας τον “Διόνυσο” για τα δικαιώματα των Ελλήνων ηθοποιών.

Μπαίνοντας στην αίθουσα του δικαστηρίου, άκουσε πίσω της μια κυρία από το ακροατήριο να λέει: «Ήρθαν η Καραγιάννη με τον Βουτσά για να πάρουν διαζύγιο».

«Φυσικά έσκασα στα γέλια», σχολίασε η αξέχαστη ηθοποιός. «Ας είναι, ας πιστεύουν ό,τι θέλουν. Η αλήθεια είναι πως με τον Βουτσά μας δένει μια αγάπη αγνή, δυνατή, αληθινή, αιώνια…».

Οι μοναδικές στιγμές τους στην μεγάλη οθόνη

Ο Κώστας Βουτσάς και η Μάρθα Καραγιάννη είχαν συνυπάρξει σε πάρα πολλές ταινίες, και συχνά ως ζευγάρι. «Ωραία γκόμενα ποτέ όμως δεν είχα κάτι μαζί της. Μόνο φίλοι. Πάντα θα είμαστε φίλοι», είχε δηλώσει ο Κώστας Βουτσάς. Από την άλλη μεριά, η Μάρθα Καραγιάννη είχε δηλώσει για την σχέση τους: «Να το ξαναπώ για πολλοστή φορά, όσο και αν δεν με πιστεύουν, πως δεν υπήρξαμε ζευγάρι. Κι ας πίστευε ο κόσμος πως εκτός από ζευγάρι στην οθόνη, είμαστε και στη ζωή. Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν. Με τον Βουτσά μας δένει μια αγάπη αληθινή, δυνατή, αγνή και αιώνια».

Οι δύο ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί σε κορυφαίες ταινίες, όπως: «Το ανθρωπάκι», «Νύχτα Γάμου», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Κορίτσια για φίλημα», «Κάτι να καίει», «Μερικοί το προτιμούν κρύο…», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Ένα κορίτσι για δύο», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Οι κληρονόμοι», «Ραντεβού στον αέρα». 

Δείτε βίντεο:

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης