Ακρίβεια: Αδιανόητες οι τιμές στο κρέας – Πάνω από 90% η εβδομαδιαία αύξηση στο τραπέζι

15/09/2022 | 19:44

Αδιανόητες είναι οι τιμές στο κρέας που αντικρίζουν οι καταναλωτές, με τις αυξήσεις στο μοσχάρι να φτάνουν έως και το 76%, ενώ στο κοτόπουλο και το χοιρινό έως 100%.

Το μοσχαράκι από τα 8.50 – 9€ φτάνει τα 13 – 15€, το κοτόπουλο από τα 2 – 2,5€ φτάνει τα 3,50 – 4 και το χοιρινό από τα 3,50 – 5 φτάνει τα 5 – 7€ το κιλό.

Και αυτό χωρίς να αγοράζει κανείς τη λεγόμενη πρώτη ποιότητα, αφού σήμερα σε σουπερμάρκετ το βόειο κιλότο φτάνει τα 30€/κιλό, το χοιρινό φιλέτο στα 13,5€ και το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής στα 11 ευρώ/ κιλό και το βιολογικό στα 11€.

Η επιβάρυνση στο μέσο οικογενειακό τραπέζι που θα αγόραζε από 2 κιλά κρέας από το κάθε είδος είναι αδιανόητα ψηλή. Μία οικογένεια που έδινε για κρέας 27€ την εβδομάδα τώρα δίνει έως και 52€, μία αύξηση πάνω από 90%.

Η επιβάρυνση ανά μήνα μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 100 ευρώ και αυτό χωρίς να υπολογίζονται και τα αυξημένα κόστη για να πάει και να γυρίσει κανείς από τα ψώνια, αλλά και από το αυξημένο κόστος ενέργειας για να μαγειρέψει κανείς στο σπίτι.

newsit.gr

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πύργος: Δένδρο έπεσε πάνω σε εν κινήσει τρένο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ βρήκε πολεμικό υλικό στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Χειροβομβίδες και βλήματα όλμου ως εκθέματα!

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου