Καλλίπολις: Oμάδα ενδυνάμωσης Νέων «Create yourself, create your frame»

(18-26 ετών)

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, «Καλλίπολις», διοργανώνει ομάδα ενδυνάμωσης Νέων (18-26 ετών) με τίτλο «Create yourself, create your frame».

Η μετάβαση από την εφηβεία στην ενηλικίωση αποτελεί ένα μακρύ δρόμο, με πολλά μονοπάτια να παρεμβάλλονται ενδιάμεσα. Πολλές φορές οι νέοι άνθρωποι θα κληθούν να ακολουθήσουν ορισμένα από αυτά τα μονοπάτια και άλλα ίσως χρειαστεί να τα αφήσουν πίσω, ωστόσο θα επιθυμούν μια χαραμάδα να παραμένει ανοιχτή. Η αναδυόμενη ενηλικίωση είναι η περίοδος που καλείται ένας νέος άνθρωπος να λάβει αποφάσεις, να κάνει τις προσωπικές του επιλογές, να ανεξαρτητοποιηθεί επιθυμώντας παράλληλα την θαλπωρή και την ασφάλεια του οικογενειακού πλαισίου. Είναι μια περίοδος προσωπικής αναζήτησης, μια περίοδος που συνδυάζει την ανεμελιά με τις υποχρεώσεις, μια δημιουργική περίοδος με έντονη την ανάγκη για έκφραση, μοίρασμα και σύνδεση.

Στην ομάδα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι νέοι επιθυμούν να αλληλεπιδράσουν με συνομηλίκους τους και να εκφραστούν μέσω δημιουργικών τρόπων για θέματα όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, η επίλυση συγκρούσεων και η εικόνα του εαυτού.

Η ομάδα θα έχει διάρκεια 8 δίωρων συναντήσεων δια ζώσης. Ημερομηνία έναρξης της ομάδας Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη κατά τις ώρες 18:00-20:00, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 35, 1ος όροφος)

Εμψυχωτές της ομάδας θα είναι επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «Καλλίπολις» με εμπειρία στην εμψύχωση νέων.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν  να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την κα Γιώτα Γεωργοπούλου ή την κα Νίκη Θεοδωροπούλου, Στελέχη του Κέντρου Πρόληψης στα τηλ. 2610-226948 και 2610 623290 είτε μέσω email, [email protected]

Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://kpachaia.gr/omada-neon-18-26-eton-create-yourself-create-your-fr....

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ

ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ "Κ α λ λ ί π ο λ ι ς"

Ν. Ε. Ο. Πατρών - Αθηνών 35, Πάτρα

Τηλ/Fax 2610 226948 - 2610 623290

E-mail: [email protected]

Web: www.kpachaia.gr

 

 

Διαβάστε επίσης