To Σωματείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ για τη λειτουργία του ΤΕΠ στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”

Σε ανακοίνωση του το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο ” Αγιος Ανδρέας” (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ) αναφέρει:

 

Πολλάκις το Σωματείο μας, έχει βρεθεί στη δύσκολη θέση να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για λειτουργικές διαδικασίες διαχείρισης κάποιων πρωτοκόλλων,έτσι ώστε να αποτρέψουν δυσάρεστες καταστάσεις για τους  ασθενείς και για τους εργαζόμενους.

Δύο μήνες μετά από το θλιβερό γεγονός, που έλαβε χώρα στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας και ακόμη η Διοίκηση, δεν έχει προχωρήσει στη διαδικασία τοποθέτησης εφημερεύοντος γιατρού στο ΤΕΠ.

Μια διαδικασία που θα προσφέρει ασφάλεια στον ασθενή και στον εργαζόμενο.

Είναι αδιανόητο, Νοσηλευτικό τμήμα Νοσοκομείου να μην είναι στελεχωμένο με γιατρό, την στιγμή μάλιστα, που και η επίσημη θέση του Υπουργείου είναι ότι μπορεί να δεχτεί κάποιο επείγον περιστατικό σε μη εφημερία.

 H ύπαρξη γιατρού στο ΤΕΠ δεν σηματοδοτεί σε καμία περίπτωση την γενική εφημερία του Νοσοκομείου.(Η γενική εφημερία απαιτεί έναν ολόκληρο μηχανισμό).

Να τονίσουμε ότι η λειτουργική δομή των ΤΕΠ έχει αλλάξει και λειτουργούν ως ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, μια αλλαγή που επιβάλλει την λειτουργία τους, σε διαφορετική βάση απ’ αυτή που συνέχισε να λειτουργεί και κατά την ημέρα του θλιβερού συμβάντος.

Το πρόσφατο συμβάν θα πρέπει όλους να μας οδηγήσει και προβληματίσει,  προς την διερεύνηση προτάσεων, για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας μας, έτσι ώστε να μην μπορεί να επαναληφθούν τέτοια δυσάρεστα γεγονότα.     

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι η ύπαρξη γιατρού στο ΤΕΠ συνδέεται με οικονομικούς λόγους(είναι κόστος μια εφημερία;εξαρτάται με το πόσα περιστατικά θα εξετάσει σε μη εφημερία ο γιατρός;).Αν είναι αυτός ο λόγος θα πρέπει να απαντηθεί, πόσο ΚΟΣΤΙΖΕΙ μια Ανθρώπινη ζωή!!!

Παραλείψεις, Αστοχίες πρέπει να διορθώνονται και όχι να Επικαιροποιούνται.

 

Κόλαση φωτιάς στην Αχαΐα: Καίγονται σπίτια επιχειρήσεις και νεκροταφείο – Εκκενώνονται Καμίνια, Βραχνέικα και Τσουκαλέικα, έκλεισε τμήμα της Πατρών-Πύργου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Δεύτερη νύχτα με πύρινο εφιάλτη – Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις οικισμών, κλειστή η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Νύχτα αγωνίας στην Πάτρα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Συχαινών – Προληπτική εκκένωση Μπάλα και Βούντενης, έκλεισε η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινος όλεθρος στην Πάτρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια, απομάκρυνση κατοίκων και απεγκλωβισμοί (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εφιαλτικές στιγμές από τις μεγάλες πυρκαγιές σε Δυτική Αχαΐα και Συχαινά: Εκκενώνονται Μποζαΐτικα, Μπάλα & Βούντενη, αναζητούν ύποπτους για τη φωτιά της Πάτρας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κόλαση φωτιάς στα Συχαινά: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί και κτίρια – Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Δραματική νύχτα στη Δυτ. Αχαΐα: Επιχείρηση απομάκρυνσης χιλιάδων κατοίκων – Έφτασε στα Τσουκαλέικα και καίει σπίτια και αυτοκίνητα η φωτιά – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πάτρα: Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στο Σαραβάλι – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)