"Πολύεδρο": Σήμερα η εκδήλωση μνήμης για το 1922

 

Με αφορμή το έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού, όπως έχει οριστεί το 2022, το Πολύεδρο της Όλγας Νικολοπούλου και του Κωστή Καπέλα διοργανώνει εκδήλωση μνήμης την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8 το βράδυ  στον κήπο του, με θέμα: «Η προσφυγιά του ’22 και η εγκατάσταση προσφύγων στην Αχαΐα».

Η εκδήλωση που αναμένεται με ενδιαφέρον πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία η Γηροκομήτισσα» του Αγροτικού Προσφυγικού  Συνοικισμού Γηροκομειού και τις εκδόσεις «Βήμα της Αιγιάλειας» - vimatisaigialeias.gr.

Στην αφιερωματική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, θα  πραγματοποιηθούν ομιλίες, παρουσίαση του βιβλίου «Προσφυγιά του ’22 - Οι Μικρασιάτες στο Αίγιο» του Φάνη Ζουρόπουλου και προβολή Βίντεο με φωτογραφίες προσφύγων. Η βραδιά θα κλείσει με αφηγήσεις, αναγνώσεις και μελωδικά  ακούσματα από τις αλησμόνητες Πατρίδες.

Θα μιλήσουν οι: 

Φάνης Ζουρόπουλος,  συγγραφέας –δημοσιογράφος, με αφορμή το  βιβλίο του, «Προσφυγιά του ’22 - Οι Μικρασιάτες στο Αίγιο».

Κωνσταντίνα  Παπάκου,  Πρόεδρος  του Πολιτιστικού  Συλλόγου «Παναγία η Γηροκομήτισσα» και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας,  με θέμα: «Οι πρόσφυγες στην Πάτρα- Αστικοί και Αγροτικοί Συνοικισμοί».

Ηλίας Σκόνδρας, φιλόλογος – συγγραφέας με θέμα : «Η Μικρασιατική Καταστροφή».

Ο συγγραφέας Μαρίνος Μαρσέλος  θα διαβάσει απόσπασμα από το βιβλίο του «το ποδήλατο», που αναφέρεται σε διηγήσεις των Μικρασιατών Παππούδων του.

Θα συμμετέχουν επίσης μέλη συλλόγων που διατηρούν άσβεστη τη μνήμη του Μικρασιατικού Ελληνισμού στην περιοχή μας. 

*Την εκδήλωση συντονίζει η  Ήρα Κουρή,  φιλόλογος, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Δημιουργικής Γραφής.

Διαβάστε επίσης