Χατζηδάκης: Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία.

Μιλώντας στο Φόρουμ που διοργανώνει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι βασικός στόχος είναι η αποφυγή του κινδύνου ακυβερνησίας και ως προς τούτο «αν δεν πετύχουμε αυτοδυναμία είμαστε ανοιχτοί για συνεργασίες. Με το ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε».

Πάντως ο υπουργός Εργασίας παρέπεμψε στην ομιλία του πρωθυπουργού ή τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής για απαντήσεις ως προς το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι υποστηρικτές της απλής αναλογικής τείνουν να αρνούνται τις συνεργασίες, «με εξαίρεση τους Τσίπρα και Βαρουφάκη». Σημείωσε ότι και το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να αρνείται τις συνεργασίες, ενώ υπογράμμισε ότι είτε αλλάξει είτε όχι ο εκλογικός νόμος, «ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί».

Διαβάστε επίσης