Μήπως τα καλλυντικά σας δεν έχουν αποτέλεσμα; Δοκιμάστε το skin cycling

 

 

Είναι δελεαστικό να δοκιμάζουμε πολλά υποσχόμενες συνθέσεις, ορούς, κρέμες και θεραπείες, ιδίως αν είμαστε beauty junkies.

Ομως ενδέχεται μερικές φορές κάποιο συστατικό να μη λειτουργεί. Ετσι ακόμα και αν είμαστε συνεπείς με τη ρουτίνα μας, δε βλέπουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Ωστόσο η μέθοδος skin cycling που έχει γίνει viral θα αλλάξει τα δεδομένα, πετυχαίνοντας το μάξιμουμ αποτέλεσμα στην όψη μας.

Τι είναι το skin cycling

Είναι η διαμόρφωση της βραδινής ρουτίνας μας με ενεργά συστατικά, όπως απολεπιστικά οξέα, ρετινόλη κλπ. με στρατηγικό τρόπο, ώστε το ένα καλλυντικό να συμπληρώνει τη δράση του άλλου. Ετσι κάνουμε και θεραπεία και ανάπλαση,

Σε ποιούς  τύπους επιδερμίδας απευθύνεται;

Σε γενικές γραμμές, σε όλους. Πιθανόν όμως αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα να νιώσουμε ότι η ρετινόλη ή κάποιο απολεπιστικό συστατικό δεν είναι συμβατό. Όμως με μερικές απλές αλλαγές στη ρουτίνα και στα καλλυντικά μας, το skin cycling θα κάνει θαύματα.

Πώς κάνουμε skin cycling

Χωρίζεται σε 4 διαφορετικά βήματα.

1ο βράδυ: Απολέπιση

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα επιτρέποντας στα ρετινοειδή και άλλα ενεργά ή ενυδατικά συστατικά να διεισδύουν στο δέρμα βαθύτερα. Αφού καθαρίσουμε το πρόσωπό μας, εφαρμόζουμε μία λοσιόν με οξέα. Αυτά μπορεί να είναι AHA (π.χ. γλυκολικό οξύ), λακτικό οξύ ή BHA (π.χ. σαλικυλικό οξύ) αν έχουμε λιπαρό με τάσεις ακμής δέρμα. Αφού χρησιμοποιήσουμε το καλλυντικό μας σύμφωνα με τις οδηγίες του, συνεχίζουμε με την ενυδάτωση. Ο συνδυασμός των οξέων και της ενυδατικής μας θα αυξήσει θεαματικά την υγρασία στα κύτταρα της επιδερμίδας.

2ο βράδυ: Ρετινοειδή

Διεγείρουν το κολλαγόνο και την αναπαραγωγή νέων κυττάρων συμβάλλοντας στη βελτίωση των ρυτίδων και της υφής της επιδερμίδας. Μετά τον καθαρισμό του προσώπου, εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα μία σύνθεση με ρετινοειδή σε ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός ρεβυθιού.

Αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα: Προτιμάμε μία πιο ήπια σύνθεση με μικρότερη συγκέντρωση ρετινοειδών. Εναλλακτικά, δοκιμάζουμε την τεχνική «σάντουιτς». Απλώνουμε πρώτα την ενυδατική μας και περιμένουμε 10-15’. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε τη ρετινόλη. Αν στη συνέχεια αισθανθούμε την επιδερμίδα να «τραβάει», απλώνουμε από πάνω μία δεύτερη στρώση ενυδατικής, η οποία θα μειώσει τις παρενέργειες.

3ο και 4ο βράδυ: Ενυδάτωση

Τώρα εστιάζουμε στην ενυδάτωση και την ανάπλαση του επιδερμιδικού φραγμού. Μετά τον καθαρισμό, απλώνουμε σε νωπή επιδερμίδα έναν ενυδατικό ορό. Μερικά από τα κορυφαία συστατικά που προτιμάμε είναι υαλουρονικό οξύ, νιασιναμίδη, ceramides, urea και γλυκερίνη. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε την κρέμα μας. Ιδανικά καλό είναι να περιέχει τα ίδια συστατικά και επιπλέον λιπαρά οξέα και πανθενόλη.

Προσοχή

Τo skin cycling αφορά τη νυχτερινή περιποίηση με ενεργά συστατικά που κάνουν το δέρμα φωτο-ευαίσθητο στον ήλιο. Γι’ αυτό, κάθε πρωϊ δεν ξεχνάμε να βάζουμε αντηλιακό προσώπου υψηλής προστασίας.

https://www.vita.gr/