Ποια Φίλτρα Να Εγκαταστήσω;

 

Πλέον, η εγκατάσταση ενός συστήματος καθαρισμού του νερού και του αέρα αποτελεί μονόδρομο και είναι πολύ αναγκαία πλέον μιας και το νερό της βρύσης περιέχει πολλές επικίνδυνες χημικές ουσίες που απειλούν την υγεία μας. Ένα τέτοιο σύστημα καθαρισμού μπορεί ν’ αφαιρέσει όλες αυτές τις ουσίες, καθώς και να εξαφανίσει τις δυσάρεστες οσμές και την περίεργη γεύση που έχει το νερό, ενώ με τα φίλτρα αέρα απομακρύνονται αποτελεσματικά αλλεργιογόνα μικροσωματίδια. Έτσι, μπορείτε ν’ απολαμβάνετε καθαρό νερό και αέρα χωρίς ν’ ανησυχείτε για την ποιότητά τους.

Παρακάτω, θα μάθετε περισσότερα για τους διαθέσιμους τύπους φίλτρων νερού και αέρα, ώστε να βρείτε τα ιδανικά για την περίπτωσή σας. Φροντίστε να αναζητείτε πάντα πιστοποιημένα συστήματα καθαρισμού, που μπορούν να σας εγγυηθούν υγιεινό νερό και καθαρό αέρα.

Φίλτρα Νερού Βρύσης

Τα φίλτρα νερού βρύσης είναι μια πολύ οικονομική κι άμεση λύση για να έχετε φιλτραρισμένο νερό καθημερινά. Στην ουσία είναι μια μικρή συσκευή που εφαρμόζεται απευθείας πάνω στη βρύση. Έτσι, το νερό που τρέχει απ’ αυτήν περνάει μέσα από το φίλτρο πριν φτάσει στο ποτήρι. 

Τα φίλτρα βρύσης είναι εύκολα στην εφαρμογή και σας δίνουν άμεσα αποτελέσματα. Ωστόσο, ενδέχεται να μη μπορούν να εφαρμοστούν σε πολύ λεπτές βρύσες. Ακόμα, εξαιτίας της συνεχούς χρήσης τους απαιτούν συχνή αλλαγή του φίλτρου ενεργού άνθρακα. 

Φίλτρα Νερού Άνω Πάγκου

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους φίλτρων νερού είναι τα άνω πάγκου. Αυτά τα φίλτρα νέρου βιδώνονται στη βρύση και τοποθετούνται πάνω στον πάγκο. Εσωτερικά η συσυκευή διαθέτει ένα φίλτρο ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα, κι έτσι το νερό φιλτράρεται αποτελεσματικά από κάθε χημική ουσία. 

Τα φίλτρα νερού είναι εύκολα στην εγκατάστασή τους. Ακόμα, η συντήρησή τους είναι απλή μιας και απαιτούν αλλαγή του φίλτρου μόνο μια φορά το χρόνο. Αυτός ο τύπος φίλτρων είναι πολύ βολικός αφού σας επιτρέπει να διαλέξετε φιλτραρισμένο ή αφιλτράριστο νερό. Επιπλέον, μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε όποια βρύση το χρειάζεστε. 

Ψύκτες Νερού

Ακόμα μια ευρέως διαδεδομένη επιλογή. Η συσκευή που απαρτίζει αυτό τον τύπο τοποθετείται σε οποιοδήποτε σημείο σας εξυπηρετεί, καθώς δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο, ενώ δε χρειάζεστε τη βοήθεια ειδικού για την εγκατάστασή τους. Αυτό έχει το θετικό ότι δε δεσμεύει χώρο στην κουζίνα και γι’ αυτό είναι μια καλή λύση για τους μικρούς χώρους, ενώ μπορείτε να τους τοποθετήσετε ακόμη και στο γραφείο ή το εξοχικό σας. Όπως και τα φίλτρα άνω πάγκου, έτσι και οι ψύκτες νερού φιλτράρουν το νερό μ’ ένα φίλτρο ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα.

Φίλτρα Νερού Κεντρικής Παροχής

Τα φίλτρα νερού κεντρικής παροχής είναι ένα σύστημα που προτιμούν όσοι ζουν σε περιοχές όπου το νερό είναι εντελώς ακατάλληλο. Τα φίλτρα αυτά συνδέονται απευθείας στην παροχή του νερού, το οποίο διοχετεύεται σε κάθε βρύση του σπιτιού. Έτσι, θα έχετε φιλτραρισμένο νερό στο μπάνιο, αλλά και στο πλυντήριο των ρούχων ή των πιάτων. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να αναφέρουμε ότι η εγκατάσταση ενός τέτοιου φίλτρου είναι αρκετά απαιτητική και πρέπει να πραγματοποιηθεί από κάποιον ειδικό. 

Φίλτρα Αέρα

Και μετά το νερό περνάμε στον απλό τρόπο καθαρισμού του αέρα του σπιτιού σας. Τα φίλτρα αέρα συμβάλλουν στη βελτίωση της γενικής ατμόσφαιρας κάθε χώρου. Μόλις εισέρχεστε στο δωμάτιο, καταλαβαίνετε τη διαφορά, καθώς η ατμόσφαιρα είναι ευχάριστη και φρέσκια, χωρίς οσμές. Η βασική λειτουργία του καθαριστή αέρα είναι το φιλτράρισμα του αέρα από τα διάφορα σωματίδια που περιέχονται σε αυτόν, όπως διάφορα μικρόβια, βακτήρια και ιοί που απειλούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι, μπορείτε ν’ αφαιρέσετε εύκολα και γρήγορα αυτή την αόρατη απειλή. Απαραίτητος σύμμαχός σας σε αυτό ο ιονιστής.

Καθένας απ’ αυτούς τους τύπους φίλτρων έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και τις δικές του απαιτήσεις. Κάντε την έρευνά σας και βρείτε αυτό που καλύπτει καλύτερα τις δικές σας ανάγκες.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ