Πάτρα – Σοκαριστικό: Γυναίκα έμενε στο ψυγείο νεκροτομείου γιατί ο γιός της δεν ήθελε …να την ξέρει!

 

 

Σοροί συνανθρώπων μας εξακολουθούν να παραμένουν επί μήνες στα αζήτητα, στα ψυγεία νοσοκομείων και νεκροτομείων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, μέχρι να τις αναζητήσει κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ενταφιασθούν.

Το πρόβλημα έχει λάβει, πλέον, μεγάλες διαστάσεις, καθώς,  υπάρχουν σοροί, που μπορεί να μην αναζητηθούν μέχρι και έξι μήνες!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι την περασμένη Παρασκευή τα ψυγεία του νεκροτομείου του ΠΓΝ Πατρών, είχε κυριολεκτικά «φρακάρει» από σορούς, που δεν είχαν αναζητηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, με συνέπεια να δρομολογηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι ενταφιασμοί τους, σε κοιμητήρια της Πάτρας, όπου ο Δήμος παραχωρεί δωρεάν κενοτάφια.

Η διαδικασία του ενταφιασμού σ’ αυτές τις περιπτώσεις εναπόκειται στην καλή θέληση των γραφείων τελετών της Πάτρας, ορισμένα από τα οποία αναλαμβάνουν δωρεάν την ταφή τους.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το συγκεκριμένο θέμα, οι κατηγορίες των σορών που παραμένουν στα αζήτητα είναι:
• ΑΠΟΡΟΙ: Η οικογένεια τους δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα για να μισθώσει ένα γραφείο τελετών ώστε να ενταφιαστεί ο νεκρός.
• ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: Είναι οι σοροί ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την ταυτότητα τους.
• ΑΖΗΤΗΤΟΙ: Είναι άτομα που δεν είναι άποροι και τα στοιχεία τους είναι γνωστά. Ωστόσο η οικογένεια τους δεν ενδιαφέρεται

Σύμφωνα με ιδιοκτήτη γραφείων τελετών της Πάτρας, η διαδικασία πολλές φορές είναι δαιδαλώδης, καθώς:
-Εάν πρόκειται περί πτώματος αγνώστων στοιχείων, περιμένουμε περισσότερο, με την ελπίδα να βρεθεί κάποιος, που θα αναζητήσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο.
-Εάν πρόκειται περί πτώματος γνωστών στοιχείων, χωρίς συγγενικό περιβάλλον, πρέπει εμείς να διεκπεραιώσουμε (με τρόπο, ο οποίος δεν είναι γραφειοκρατικά εύκολος) τον ενταφιασμό. Ζητούμε από το οικείο αστυνομικό τμήμα βεβαίωση περί μη ύπαρξης συγγενικού περιβάλλοντος και με αυτήν ζητούμε την δωρεάν παραχώρηση χώρου ενταφιασμού από τα κοιμητήρια.
-Εάν πρόκειται περί πτώματος γνωστών στοιχείων, με συγγενικό περιβάλλον, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, καθώς είναι δύσκολο να εξασφαλίσουμε δωρεάν χώρο ενταφιασμού.

Ο ίδιος μας αναφέρει χαρακτηριστικά μια ιδιαίτερη περίπτωση. Η σορός ηλικιωμένης βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα αζήτητα. Με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών, ο ιδιοκτήτης του γραφείου εντόπισε στην Αθήνα, το γιό της και τον ενημέρωσε. Η απάντηση που πήρε τον άφησε, κυριολεκτικά έκπληκτο: «Δεν θέλω να ξέρω τίποτε. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τη μάνα μου»…

ΓΝΩΜΗ

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πάτρα: Παραδόθηκαν οι τρεις από τους εννέα που κατηγορούνται για το θάνατο του 30χρονου Κώστα στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Επτά οι δράστες της φονικής επίθεσης στο “Αβαντάζ”