ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό μετά από επιθέσεις ενόπλου με τρεις νεκρούς στο Ντιτρόιτ

 

Η αστυνομία του Ντιτρόιτ, στις βόρειες ΗΠΑ, αποδύθηκε χθες Κυριακή σε ανθρωποκυνηγητό αφού τέσσερις άνθρωποι δέχθηκαν πυρά «στην τύχη» με αποτέλεσμα τρεις εξ αυτών να υποκύψουν στα τραύματά τους, σύμφωνα με τις Αρχές.

Ο Τζέιμς Γουάιτ, ο αρχηγός της αστυνομίας σε αυτή την πόλη της πολιτείας Μίσιγκαν, διευκρίνισε μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης ότι τα τρία πρώτα θύματα —δυο γυναίκες κι ένας άνδρας— σκοτώθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες του δυτικού τμήματος του Ντιτρόιτ τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αφού αντιλήφθηκε ύποπτο να κοιτάζει στο εσωτερικό αυτοκίνητων, το τέταρτο θύμα, άνδρας, του ζήτησε να απομακρυνθεί προτού δεχθεί με τη σειρά του πυρά, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου —πρόκειται για νεαρό Αφροαμερικανό που φοράει μαύρα και κουκούλα— και οι Αρχές παρότρυναν όποιον τον αναγνωρίζει να επικοινωνήσει με την αστυνομία το συντομότερο.

Οι επιθέσεις φαίνεται πως διαπράχθηκαν «εντελώς στην τύχη», επέμεινε ο αρχηγός της αστυνομίας Γουάιτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το ένα θύμα «περίμενε λεωφορείο», το δεύτερο «είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του» και το τρίτο «απλά βρισκόταν στον δρόμο», περιέγραψε.

Ο δήμαρχος του Ντιτρόιτ, ο Μάικ Ντάγκαν, δήλωσε από την πλευρά του πως αστυνομικοί θα «σαρώσουν αρκετά τετραγωνικά χιλιόμετρα» καθώς αναμένουν πως ο ύποπτος θα «εμφανιστεί ξανά». «Ο άνδρας αυτός πυροβόλησε ήδη τέσσερις ανθρώπους», προειδοποίησε.

Οι ΗΠΑ πλήττονται τρομακτικά συχνά από επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων, ενώ τα μέλη του Κογκρέσου δεν υιοθετούν μέτρα για τον αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής παρότι τάσσεται υπέρ η πλειοψηφία των Αμερικανών.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης