Πάτρα: Έκτακτη σύσκεψη στο "Αγ. Ανδρέας" λόγω αύξησης νοσηλειών κορονοϊού - Φόβος για έξαρση κρουσμάτων με την επιστροφή αδειούχων

 

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός νοσηλειών στα νοσοκομεία της Πάτρας, από κορονοϊό, έχει προκαλέσει κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών της περιοχής.

Ετσι , σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24,  σήμερα νωρίς το πρωϊ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας", που συγκάλεσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Στόχος είναι η διαχείριση της κατάστασης , λόγω του μεγάλου αριθμού νοσηλειών, που μέχρι χθες βράδυ στο νοσηλευτήριο είχαν φθάσει τις 44, (στο νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύονται 35 ασθενείς).

Ο προβληματισμος που υπάρχει είναι η πιθανή αύξηση των νοσηλευομένων , καθώς αυτές τις ημέρες επιστρέφουν οι αδειούχοι του Αυγούστου.

Επιθέσεις στο προσωπικό

 Εξάλλου, στην σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα των συχνών επιθέσεων που σημειώνονται στα ΤΕΠ, όπου γιατροί, νοσηλευτές κα λοιπό προσωπικό δέχονται λεκτικές ή και σωματικές επιθέσεις από ασθενείς και συνοδούς.

Οι οδηγίες που δόθηκαν ήταν να υπάρξει μεγαλύτερη επιτήρηση των χώρων, για τον περιορισμό ενός φαινομένου που δυστυχώς υπάρχει εδώ και χρόνια. 

Διαβάστε επίσης